A | B | C | D | E | F | G | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
1 | Type | Pickups | Shop | Area | Characteristics | Comments | |
2 | タイプ | 選定の商品 | 店舗名 | 場所 | 特徴 | コメント | |
3 | CAFE | Guava Pancake グァバパンケーキ | Cinamons Restaurant シナモンズレストラン | Omotesando(Tokyo) 表参道(東京) | Delicate 軽い | Unique pancake with outstanding sour sweet pink colored guava source. 酸味の効いた甘酸っぱいピンクのグァバソースが秀逸で他には無いパンケーキ。 | |
4 | CAFE | French Toast フレンチトースト | cafe AALIYA カフェアリヤ | Shinjuku(Tokyo) 新宿(東京) | Delicate 軽い | French Toast juicy deep inside. Fragrant sweetness and umami overflow from toast without being too much. 完全に芯までひたひたのフレンチトースト。香り立つ甘みと旨味がジューシーなフレンチトーストから溢れるが、しつこさは全く無し。 | |
5 | CAFE | French toast フレンチトースト | Asile-Jaune Terrasse アジルジョーヌ・テラス | Azabu Juban(Tokyo) 麻布十番(東京) | Strong 濃厚 | French toast with sweet sour orange accentuating tasty juicy baguette. Ice cream served. オレンジの酸味がさっぱりとしたアクセントとなり、じゅわっと漬け込まれたバゲットの濃い旨味を引き立てるフレンチトースト。アイスも添えられている。 | |
6 | CAFE | French Toast フレンチトースト | Doodl Brunch | Daikanyama(Tokyo) 代官山(東京) | Strong 濃厚 | French toast with fine flavor Maple syrup accentuates unami of juicy toast. Berry is also accent. 香りの良いメープルシロップが、とろとろに漬け込まれたトーストの旨味を引き立てているフレンチトースト。併せて盛られたベリー類もアクセント。 | |
7 | CAFE | French Toast フレンチトースト | Good Morning Café 千駄ヶ谷 | Sendagaya (Tokyo) 千駄ヶ谷(東京) | Delicate 軽い | French toast with rich flavor from crispy surface semi hard toast, fresh cream and rich cinamon powder. パリっとした表面のやや硬めのトーストとフレッシュなクリームに、濃厚なシナモンパウダーが加わることで風味が高まっているフレンチトースト。 | |
8 | CAFE | Tapioca Milk Tea タピオカミルクティー | Chunshuitang 春水堂 | Daikanyama(Tokyo), Taiwan 代官山(東京)、台湾 | Delicate 軽い | Outstanding tapioka. Variety of choices. 他とは違うタピオカ。種類も豊富。 | |
9 | CAFE | Tapioca Fruit Tofu Pudding タピオカフルーツ豆花 | Shunsuido 春水堂 | Daikanyama(Tokyo), Taiwan 代官山(東京)、台湾 | Delicate 軽い | Taiwanese sweet with fragrant sweet bean, sweet fruits and sticky tapioca on fresh gentle taste tofu pudding. 弾力のあるもちもちタピオカゼリーとすっきり優しい豆花に、風味ある小豆と甘いフルーツがいっぱい乗った台湾スイーツ。 | |
10 | CAFE | Kuzu-kiri(White) 葛切り(白蜜) | Kagizen Yoshifusa 鍵善良房 | Gion(Kyoto) 祇園(京都) | Delicate 軽い | Kuzu-kiri with sophisticated taste of sweetness from fresh and simple taste. Cool and good especially for summer. とてもさっぱりな中に仄かに感じる甘みが上品な葛切り。ひんやりと特に夏には良い。 | |
11 | CAFE | Maccha Jelly with ice cream and Ogura 抹茶ゼリー(アイスクリームと小倉あん載せ) | Baikodo 梅香堂 | Higashiyama(Kyoto) 東山(京都) | Delicate 軽い | Firm strong Maccha jelly goes down well. Good balance with sweet and firm sweet bean paste and ice cream. 硬めの濃厚抹茶ゼリーはつるりと喉越しが良く、甘みの強いしっかりした粒あんとアイスクリームとのバランスが良い。 | |
12 | CAFE | Ice Chocolate アイスショコラータ | Antico Caffe Al Avis | Roppongi(Tokyo), etc 六本木(東京)、他 | Strong 濃厚 | Chocolate drink with scent of cacao. Deep. カカオ薫るチョコレートドリンク。濃厚。 | |
13 | CAFE | Chocolate ショコラータ | Antico Caffe Al Avis | Roppongi(Tokyo), etc 六本木(東京)、他 | Strong 濃厚 | Chocolate cake with deepness enhanced by cacao powder. Like raw chocolate. カカオパウダーによりチョコのコクが強調されたチョコレートケーキ。生チョコのよう。 | |
14 | Bread | An French あんフレンチ | Bonjour Bon ボンジュール・ボン | Nakano(Tokyo) 中野(東京) | Strong 濃厚 | Rich taste of juicy french toast with crispy surface and rich fragrance. Mushed bean paste with strong sweetness making balanced strong french toast. しっかりと浸ったフレンチトースト部分がしっとりと旨く、表面はパリっとして香ばしくもある。こし餡も甘みが強く、良いバランスで力強いフレンチトーストになっている。 | |
15 | Bread | Maple Melon Pan メイプルメロンパン | Bonjour Bon ボンジュール・ボン | Nakano(Tokyo) 中野(東京) | Strong 濃厚 | Deep Melon Pan with crispy pan and rich maple syrup. パリっとしたメロンパンにしっとりとメープロシロップが染み込んで他にはない濃厚なメロンパン。 | |
16 | Bread | Sugar Raisin シュガーレーズン | Bonjour Bon ボンジュール・ボン | Nakano(Tokyo) 中野(東京) | Strong 濃厚 | Raisin bun with full of rich and deep rum raisin. Good balance between simple bun and deep raisin. 濃厚なラムレーズンが大量に入ったレーズンパン。シンプルなパンと良い塩梅。 | |
17 | Bread | Cream Cheese Danish クリームチーズデニッシュ | Bonjour Bon ボンジュール・ボン | Nakano(Tokyo) 中野(東京) | Strong 濃厚 | Danish full of umami from rich cream cheese and butter rich danish. 濃厚なクリームチーズとバター一杯のデニッシュが相まって旨味溢れるパン。 | |
18 | CAKES | Banana Bread French Toast バナナブレッドフレンチトースト | The Lobby The Peninsula Tokyo The Lobby ペニンシュラホテル東京 | Hibiya(Tokyo) 日比谷(東京) | Strong 濃厚 | French toast of nuts rich rough bread dipped deeply with milk. Well balanced between fragrant bread and sweet sour dry fruits. Garnished grilled banana is also fragrant and like vegetable. ナッツが豊富な粗めのブレッドがほろほろになるまでミルクに浸ったフレンチトースト。香りの強いトーストを酸味のあるフルーツでアクセントを付け、強さのバランスが取れている。添えてある焼きバナナも香ばしく野菜のよう。 | |
19 | CAFE | Minami Aoyama Roll Cake Royal Milk Tea 南青山ロールケーキ ロイヤルミルクティー | Yoku Moku | Aoyama(Tokyo)etc 青山(東京)その他 | Delicate 軽い | Sophiscitaed roll cake with scent of red tea. Many layer of roll well balanced with simple and soft sponge. ほんのり香る紅茶が上品なロールケーキ。巻きが多いロールで、さっぱりと軽く柔かなケーキとのバランスが良い。 | |
20 | CAFE | Strawberry Short Cake 苺のショートケーキ | Yoku Moku | Aoyama(Tokyo)etc 青山(東京)その他 | Delicate 軽い | Unification of layers of sour strawberry, light creamy fresh cream, sweet strawberry and light sponge. 多層に重なった酸味のある苺、軽くクリーミーな生クリームと甘い苺クリーム、軽いスポンジが一体化 | |
21 | CAFE | Cigar シガー | Yoku Moku | Aoyama(Tokyo)etc 青山(東京)その他 | Strong 濃厚 | Butter rich Langue de Chat type cookie roll バターの効いたラングドシャのロール | |
22 | Bread | Multi Cereal Bread マルチシリアルブレッド | THE CITY BAKERY ザ・シティベーカリー | Hiroo(Tokyo) 広尾(東京) | Delicate 軽い | Tasty with nice smell. 旨い。 | |
23 | CAFE | Raisin Walnut Cinnamon French Toast シナモンレーズンナッツフレンチトースト | Criss Cross クリスクロス | Aoyama(Tokyo) 青山(東京) | Delicate 軽い | Sophisticated french toast with flavor of nuts and cinamon, and rich umami from toast accentuate each other. Maple syrup is also fragrant rather than sweet. ナッツ類の風味とシナモン、ブレッドの旨味が相互に引き立て、上品にまとまったフレンチトースト。メープルシロップも香ばしさが先に立ち甘さより風味となっている。 | |
24 | CAFE | Steampunk | COUTUME クチューム | Minami Aoyama(Tokyo), Paris 南青山(東京)、パリ | Strong 濃厚 | If you love sourness, this is the one purely taste sourness only. 酸っぱいのが好きであれば、純粋に酸味を味わえるコーヒー。 | |
25 | Bread | Croissant Francaise クロワッサンフランセ | Maison Landemaine | Iikura(Tokyo), Paris 飯倉(東京)、パリ | Strong 濃厚 | Tasty with its crispy surface from its fragrant rich butter and soft inside. 香ばしいバターの甘味漂うパリッとした表面と、ふわっとした中が美味しい。 | |
26 | Bread | Éclair Cafe エクレアカフェ | Maison Landemaine | Iikura(Tokyo), Paris 飯倉(東京)、パリ | Strong 濃厚 | Rich and strong fragrance from café cream. カフェクリームが香りも強い濃厚さ。 | |
27 | Bread | Pain Cacao パンカカオ | Maison Landemaine | Iikura(Tokyo), Paris 飯倉(東京)、パリ | Strong 濃厚 | Bread full of cacao flavor not sweet chocolate. Unique. チョコではなくカカオの風味が効いた詰まった生地のパン。他にない。 | |
28 | CAFE | Shine Muscat Pancake シャインマスカットパンケーキ | Fruit Garden Leeber 果実園リーベル | Meguro(Tokyo) 目黒(東京) | Strong 濃厚 | A lot of Juicy and fresh Shine Muscat together with fragrant and chewy pancake and rich cream come good balance. ジューシーで爽やかな大量のマスカットに、香ばしいもっちりとしたパンケーキとリッチなクリームが良いバランス。 | |
29 | CAFE | Peach Zuccotto 桃ズコット | Kajitsuen Liber 果実園リーベル | Meguro(Tokyo) 目黒(東京) | Strong 濃厚 | Zuccotto with cream full of juicy and rich peach covered by egg fragrant sponge. Jam covering surface gives good accent. ジューシーで濃厚な味わいの桃が大量に入ったしっとりしたクリームを、卵風味一杯のしっと りしたスポンジでカバーしたズコット。表面を覆う甘いジャムもアクセント。 | |
30 | CAFE | Shine and Strawberry Zuccotto シャインと苺のズコット | Kajitsuen Liber 果実園リーベル | Meguro(Tokyo) 目黒(東京) | Strong 濃厚 | Zuccotto with full of shine muscat and strawberry. Clear texture even with deep taste from sweet strawberry and fresh shine. 大量のシャインマスカットと苺が入ったズコット。フレッシュなシャインと甘い苺のバランスで濃厚だがさっぱりとした食感。 | |
31 | Bread | Regular Danish レギュラーデニッシュ | MIYABI | Kita Shinagawa(Tokyo) 北品川(東京) | Strong 濃厚 | With spreading high fragrance and light sweetness, good enough without toasted. Even higher fragrance when toasted. 高い香りと甘みがすっきりと広がり、カットしたそのままで十分美味しい。トーストすればさらに香りが高まる。 | |
32 | Bread | Chou シュー | Chevre シェーブル | Hamamatsu(Shizuoka) 浜松(静岡) | Delicate 軽い | Fragrant chou and rich castard cream taste nice. 香ばしいシューと旨味のカスタードが旨い。 | |
33 | Bread | Orange Peel Rye Bread ライ麦オレンジピール | Chevre シェーブル | Hamamatsu(Shizuoka) 浜松(静岡) | Delicate 軽い | Orange peel brings freshness to rye bread. しっとり目のライ麦パンにオレンジピールが爽やか。 | |
34 | Bread | Cranberry Cheese Bread クランベリーチーズパン | Chevre シェーブル | Hamamatsu(Shizuoka) 浜松(静岡) | Delicate 軽い | Sour cranberry and rich cream cheese adding spice each other, ending nice taste. クランベリーの酸味とクリームチーズの旨味が引き立てあって良い。 | |
35 | CAFE | No-Bake Cheese Cake レアチーズケーキ | Sepia 西琲亜 | Azabujuban(Tokyo) 麻布十番(東京) | Delicate 軽い | Fresh and jelly like cheese cake with lemon jouice on. レモン果汁を載せたプルンとさっぱりとしたチーズケーキ | |
36 | CAFE | Brazil ブラジル | Sepia 西琲亜 | Azabujuban(Tokyo) 麻布十番(東京) | Delicate 軽い | Rich fragrance, no sourness, no bitterness. 豊潤な香りのみ。酸味も苦みもない。 | |
37 | CAFE | Maccha Pudding 抹茶プリン | 1899 Ochanomizu | Ochanomizu(Tokyo) 御茶ノ水(東京) | Strong 濃厚 | Rich pudding with deep maccha source. Bitterness from walnut and maccha source together with umami from egg for pudding making high fragrant pudding. 濃厚なプリンに濃厚な抹茶ソースをかける一品。載せたくるみと抹茶ソースの苦味がプリンの卵の旨味と相まってプリンの風味が高まっている。 | |
38 | Bread | Milk France ミルクフランス | Tigre ティグレ | Gakugeidaigaku(Tokyo) 学芸大学(東京) | Delicate 軽い | Crispy baguette with rich deep milk cream. パリっとしたバゲットに濃厚なミルククリームがアクセント。 | |
39 | Bread | Blueberry & Banana ブルーベリー&バナナ | Daily's Muffin デイリーズマフィン | Kuramae(Tokyo) 蔵前(東京) | Strong 濃厚 | Full of umami from wet sponge and soft banana とろけたバナナとしっとり感の強い生地が旨味いっぱい | |
40 | Bread | Chocolate チョコ | Daily's Muffin デイリーズマフィン | Kuramae(Tokyo) 蔵前(東京) | Strong 濃厚 | Wet sponge and bitter chocolate makes nice balance. しっとり感の生地とビターなチョコが良いバランス | |
41 | CAFE | Warabimochi Zenzai わらび餅入りぜんざい | Bunnosuke Chaya 文の助茶屋 | Higashiyama(Kyoto) 東山(京都) | Delicate 軽い | Zenzai with cinnamon flavored warabi mochi. Deep sweetness from sweet bean paste. Only for limited season. ニッキの効いたワラビ餅がアクセントとなるぜんざい。小豆の風味が活きた甘さで味わい深い。期間限定。 | |
42 | CAFE | French Toast フレンチトースト | Hoshino Coffee 星乃珈琲店 | Shibuya(Tokyo), etc 渋谷(東京)、他 | Delicate 軽い | French Toast with juicy bread full of milk and egg, and cream light like cloud on. Cream fresh sweetness and umami and bread juicy but sophisticated scent are well matched. Although they have maple syrup, it is better to feel flavor and scent without it. After finishing cream, use syrup on remaining toast. ミルクと卵が良く染み込みふんわりとしたパンに雲のように軽いクリームが載ったフレンチトースト。クリームはさっぱりとした甘みと旨味で、ジューシーだが香りは上品なパンとのマッチングが丁度良い。メイプルシロップが付いているが、まずは無しで食べるのが風味を感じられて良い。クリームと食べ終わった残りのパンにシロップはつけるべき。 | |
43 | CAFE | Lemon Cake 檸檬ケーキ | Cafe Mamehico カフェマメヒコ | Shibuya(Tokyo) 渋谷(東京) | Delicate 軽い | Pie with sour lemon cream and fresh sweet cream. Entirely cream but light taste. 酸味のあるレモンクリームにさっぱり甘みのあるクリームを乗せたパイ。全てクリームだが軽い食感。 | |
44 | CAFE | Sandkuchen ザントクーヘン | Ueshima Coffee 上島珈琲店 | Everywhere in Japan 全国(日本) | Strong 濃厚 | Cake with multilayer of rich deep butter cream and rum rich sponge. Deep taste. コクのあるバタークリームとラム酒薫るスポンジを多層に重ねたケーキ。濃厚。 | |
45 | CAFE | Milk Coffee Sweet Bean Bread ミルク珈琲あんぱん | Ueshima Coffee 上島珈琲店 | Everywhere in Japan 全国(日本) | Strong 濃厚 | Sweet bean bread with lots of sweet bean paste full of coffee flavor. Good match with rich light cream. 珈琲風味ある薫り高い餡が大量に入ったあんぱん。コクがあるが軽いクリームとの相性良し。 | |
46 | CAFE | Jamaican Rumball ジャマイカンラムボール | Ueshima Coffee 上島珈琲店 | Everywhere in Japan 全国(日本) | Strong 濃厚 | Full of rum flavor sponge with lots of taisin and figs covered by thin chocolate layer as accent. ラムの風味一杯の生地にレーズン、イチジクに大量に入っており、薄いチョコレートのカバーで軽いアクセントも加えたケーキ | |
47 | CAFE | Chocolate Mousse Cake チョコレートムースケーキ | Ueshima Coffee 上島珈琲店 | Everywhere in Japan 全国(日本) | Strong 濃厚 | Fresh mousse on deep chocolate sponge and bitter ganache. さっぱりとしたムースの下に敷かれたチョコスポンジとビターなガナッシュが濃厚なケーキ | |
48 | CAFE | Gold Sesame Milk Coffee 金胡麻ミルク珈琲 | Ueshima Coffee 上島珈琲店 | Everywhere in Japan 全国(日本) | Strong 濃厚 | Highly flavored sesame going well as like Japanese taste coffee with sweet milk coffee. 薫り立つ胡麻の風味とミルク珈琲の甘さが和風珈琲のような絶妙なマッチング。 | |
49 | CAFE | Bourbon Vanilla Milk Coffee(no sugar) ブルボンヴァニラの無糖ミルク珈琲 | Ueshima Coffee 上島珈琲店 | Everywhere in Japan 全国(日本) | Delicate 軽い | Milk coffee with vanilla high flavor. No sugar but with mild sweetness from milk. ヴァニラの薫り高いミルク珈琲。無糖だがミルクによりマイルドな甘味もあり。 | |
50 | CAFE | Grand Opera グランオペラ | Ueshima Coffee 上島珈琲店 | Everywhere in Japan 全国(日本) | Strong 濃厚 | Opera multi layers of caramel and chocolate and liqour sponge with various texture and taste. Full of fragrance, sweetness and umami. キャラメルとチョコとスポンジが固さも色も変えて複層に重なったオペラ。香ばしさと甘味、旨みが一杯広がる。 | |
51 | CAFE | Butter Dorayaki 鹿の子バタドラ | Ueshima Coffee 上島珈琲店 | Everywhere in Japan 全国(日本) | Delicate 軽い | Dorayaki full of big sweet beans with butter. Delicate taste of each ingredients remains well. 大きな金時豆が大量に入ったあんバタ豆ドラ。素材の味がしっかり残った繊細などら焼。 | |
52 | Bread | Banana バナナ | Garten | Aoyama(Tokyo) 青山(東京) | Delicate 軽い | Sandwitch with mousse like light soy cream covering sweet banana spiced by cinnamon and sweet sour raspberry. シナモンがスパイスを加えた甘いバナナと甘酸っぱいラズベリーを泡のように軽い豆乳クリームで包んだサンドイッチ。 | |
53 | CAFE | Mango Pudding マンゴープリン | Sweet Dynasty 糖朝 | Hong Kong, Akasaka(Tokyo) 香港、赤坂(東京) | Delicate 軽い | Pudding full of mango taste like having fresh mango. Mango cut is inside. 生のマンゴーを食べているようなマンゴー風味一杯のプリン。実際マンゴーの実も入っている。 | |
54 | CAFE | Orange Cake オレンジケーキ | Starbucks Coffee スターバックスコーヒー | Global 全世界 | Delicate 軽い | Well balanced between boiled orange with fresh texture and sweet cheese cake as base. シャキッとした食感の残る煮詰めたオレンジの風味と下のチーズケーキの甘味とのバランスが良い。 | |
55 | CAFE | Cantaloupe Melon&Cream Frappucino カンタロープ メロン&クリーム フラペチーノ | Starbucks Coffee スターバックスコーヒー | Global 全世界 | Delicate 軽い | Frappucino high natural flavor of melon with full of melon fruits and melon jelly. Cream is fresh and light with good balance. メロンの果肉が大量に入り、メロンジュースも相まってメロンの香り高いフラペチーノ。クリームはさっぱりと軽く良いバランス。 | |
56 | CAFE | Golden Maple Frappucino ゴールデンメープルフラペチーノ | Starbucks Coffee スターバックスコーヒー | Global 全世界 | Delicate 軽い | Gentle sweet frappucino with fresh maple cream and fragrant nuts. 香ばしいナッツが散りばめられメープルが掛かったクリームはさっぱりとして、ほんのり甘いドリンクと相まって優しい。 | |
57 | CAFE | Suzette シュゼット | Café Creperie le comptoir カフェ クレープリー ル コントワール | Ebisu (Tokyo) 恵比寿(東京) | Strong 濃厚 | Soft and sticky crepe with flambe orange liqour assorted orange and vanilla icecream. モチッとした生地をオレンジリキュールをフランベし、柑橘とバニラアイスと合わせたクレープ。 | |
58 | Bread | All wheat Bread Azuki 全粒粉丸パン小豆 | Garden House Crafts | Daikanyama(Tokyo) 代官山(東京) | Delicate 軽い | Fragrant all-wheat bread binding salted butter and fragrant sweet bean paste. Light texture an taste. 香ばしい全粒粉パンで薫り高い小豆と塩の効いたバターを挟んだパン。軽い食感。 | |
59 | Bread | All wheat Bread Peanuts 全粒粉丸パンピーナッツ | Garden House Crafts | Daikanyama(Tokyo) 代官山(東京) | Strong 濃厚 | Fragrant all-wheat bread binding fragrant and deep peanuts cream. Cream is light. 香ばしく濃厚なピーナッツクリームを香ばしい全粒粉パンで挟んだパン。クリームにしつこさはない。 | |
60 | CAFE | Lime Cream Milk France ライムクリームミルクフランス | Le boutique de Joel Robuchon ラブティックドュジョエルロブション | Ebisu, Roppongi (Tokyo) 恵比寿、六本木(東京) | Delicate 軽い | Milk France with fresh lime fragrance. Bread has right level hard texture. ライムの薫りがフレッシュなミルクフランス。パンは程よい歯応え。 | |
61 | CAFE | Robuchon Melon Bread ロブションのメロンパン | Le boutique de Joel Robuchon ラブティックドュジョエルロブション | Ebisu, Roppongi (Tokyo) 恵比寿、六本木(東京) | Strong 濃厚 | Melon bread with high English tea flavor and deep taste chocolate covered raisin. Sweetness comes only from sugar on surface. 紅茶の薫り高いパン生地にチョコにまぶされたレーズンが濃厚なメロンパン風のパン。甘さは表面の砂糖から。 | |
62 | CAFE | Mango Sandwich マンゴーサンドイッチ | Sembikiya 千疋屋 | Nihonbashi(Tokyo), all over japan 日本橋(東京)、日本全国 | Delicate 軽い | Sandwich full of umami from thick cut mango and rich cream with light texture. Moisture of sponge at right level helping unity of parts. 分厚いマンゴーと食感は軽いが濃厚なクリームで旨み一杯のサンドイッチ。スポンジの水分も丁度良く一体感あり。 | |
63 | CAFE | Espresso Shake エスプレッソシェイク | Tully's タリーズ | All over Japan 日本全国 | Strong 濃厚 | Shake with deep rich espresso. Nice with slight sweetness. コクのあるエスプレッソが効いたシェイク。ほんのり甘く最高。 | |
64 | CAFE | Parfait White Peach and Grape 白桃と葡萄のパフェ | Patisserie Asako Iwayanagi | Todoroki(Tokyo) 等々力(東京) | Delicate 軽い | Parfait with season's juicy white peach and grape together with red tea gelato, yogurt, white cheese and chamomile gelee. All parts are sophisticated taste and good match, not only beautiful but perfect mix. 旬のジューシーな白桃と葡萄を紅茶ジェラート、フリーズドライヨーグルト、フロマージュブラン、カモミールジュレと合わせたパフェ。全ての味が上品で相性よく、美しいだけでない、まとまった旨さ。 | |
65 | CAFE | Gateau Fromage Demi Cru 2層の半生チーズケーキ | Patisserie Asako Iwayanagi | Todoroki(Tokyo) 等々力(東京) | Strong 濃厚 | Cheesecake faint taste fill your mouth even with rich and firm texture. Tasty. しっかりとした舌触りとコクがありながら、さっぱりとした味がふんわりと口に広がるチーズケーキ。旨い。 | |
66 | CAFE | Parfait Bijou Mango パルフェビジュー マングゥ | Patisserie Asako Iwayanagi | Todoroki(Tokyo) 等々力(東京) | Delicate 軽い | Parfait with fresh mango and fresh pineapple together with tropical fruits sorbet, tropical fruits gelee, chocolate, lime gelee, passion fruits source. Clear sweetness from mango and pine is good. 旬のフレッシュマンゴーとフレッシュパインにトロピカルフルーツソルベ、パールクラッカン ショコラ、トロピカルフルーツジュレ、ライムジュレ、パッションフルーツソースを合わせたパフェ。マンゴーとパインのはっきりした甘みが旨い。 | |
67 | CAFE | Key Lime Pie キーライムパイ | FREEMAN CAFE | Shibuya(Tokyo) 渋谷(東京) | Delicate 軽い | Pie with sour fresh lime cream and lightly sweet fresh cream. Strong taste from mint and lime topping giving good accent. ライムの酸味が爽やかなクリームにほんのり甘い生クリームを載せたパイ。ミントとライムのトッピングが味が強く良いアクセント。 | |
68 | CAFE | Millet Zenzai 粟ぜんざい | Umezono 梅園 | Asakusa(Tokyo) 浅草(東京) | Strong 濃厚 | Zenzai good balance with sweet smooth bean paste and mochi full of millet flavor. Unlike its looks, not sticky taste. 甘く木目細かいこしあんと歯応えある粟の風味一杯の餅が良いバランスのぜんざい。見た目と異なり、全くしつこくない。 | |
69 | CAFE | Chocolat ショコラ | 365 jours 365日 | Yoyogi Hachiman(Tokyo) 代々木八幡(東京) | Delicate 軽い | Chocolate bread with gentle and soft bread covering bitter chocolate cream. ビターなチョコクリームを優しく上品な生地でまとめたチョコレートパン。 | |
70 | CAFE | Croque en Chocolat クロッカンショコラ | 365 jours 365日 | Yoyogi Hachiman(Tokyo) 代々木八幡(東京) | Delicate 軽い | Wet and wheat bran like bread with rich and deep chocolate cream crispy chocolate on top. Richness of chocolate and flavor of bread match well. カリッとしたチョコと濃厚チョコクリームを繊維感のあるしっとりパンで包んだパン。チョコの旨さとパンの風味が丁度良く優しい。 | |
71 | CAFE | Organic Sweet Beans Bread 有機小豆の粒あんパン | 365 jours 365日 | Yoyogi Hachiman(Tokyo) 代々木八幡(東京) | Delicate 軽い | Sweet bean paste bread with gentle bread covering organic sweet bean paste full of beans texture. つぶ感のしっかりした有機小豆の粒餡を優しいパンで包んだあんぱん。 | |
72 | CAFE | Vigne Cream Cheese ヴィーニュクリームチーズ | 365 jours 365日 | Yoyogi Hachiman(Tokyo) 代々木八幡(東京) | Delicate 軽い | Bread full of currants covering cream cheese. Rich currants and cheese giving umami to hard and fragrant bread. 豊潤な山ブドウが大量に入った生地でクリームチーズを包んだパン。硬めで香ばしいパンに豊潤な山ブドウとチーズが旨みを与える。 | |
73 | CAFE | Apple Cinnamon 林檎シナモン | 365 jours 365日 | Yoyogi Hachiman(Tokyo) 代々木八幡(東京) | Delicate 軽い | Cinnamon bagel full of big cut baked apple. Every part is gentle and sophisticated. 大粒のカット焼き林檎が大量に入ったシナモン風味のベーグル。どれも上品な仕上がりで優しい。 | |
74 | CAFE | Tart Citron タルトシトロン | Shirononiwa シロノニワ | Ebisu(Tokyo) 恵比寿(東京) | Delicate 軽い | Tart with full of lemon taste from lemon slice and sour cream. Honey adding richness to the taste. 大量のレモンスライスと酸味の効いたクリームでレモン感一杯のタルト。ハチミツがコクを加えて美味しい。 | |
75 | CAFE | Honey French Toast ハニーフレンチトースト | Renoir ルノアール | Shibuya(Tokyo), greater Tokyo 渋谷(東京)、東京近郊 | Strong 濃厚 | Deep french toast with sweet berry jam and rich honey. Good balance between richness and umami among juicy sof baguette, fresh cream, jam and honey. 甘いベリージャムと薄くかかったハチミツのコクが濃厚なフレンチトースト。バゲットは柔らかく、さっぱりとしたクリームで、コクと旨みの全体のバランスが良い。 | |
76 | CAFE | Black Sugar Kinako Soy Milk with Mochi and Monaka ぎゅうひともなかの黒蜜きなこ豆乳 | Cafe Miyama カフェミヤマ | Shibuya, etc(Tokyo) 渋谷、他(東京) | Strong 濃厚 | Soy milk with deep kinako taste. Good balance from refreshing sweetness of cream and black sugar. Kinako matches mochi well. きなこ味が濃厚な豆乳ドリンク。クリームと黒蜜のさっぱりとした甘さが良いバランス。きな粉はぎゅうひとの相性も良い。 | |
77 | CAFE | Soy Maccha Cream ソイ抹茶クリーム | Cafe Miyama カフェミヤマ | Shibuya, etc(Tokyo) 渋谷、他(東京) | Strong 濃厚 | Rich drink fine balance between bitter maccha and soft soy taste. 抹茶の苦みとソイの優しい風味がバランスの取れた大人なドリンク。 | |
78 | CAFE | Walnut Tart クルミのタルト | Prairie プレリー | Hakuba(Nagano) 白馬(長野) | Delicate 軽い | Tart full of walnut. Texture of pie is light and crispy, united with walnuts. Sponge around walnut also tastes nice with good fragrance. 香ばしいクルミが大量に入ったタルト。パイはサクサクで軽く一体感もある仕上がり。クルミの間の生地も香ばしく旨い。 | |
79 | CAFE | Raisin Butter Toast レーズンバタートースト | ラランスルール | Nagano(Nagano) 長野(長野) | Strong 濃厚 | Thick toast with 4 types of raisin well wet by melt butter. Full of raisin makes big umami. 4種類のレーズンの厚切りトーストにコクのあるバターが染み込んでいる。レーズンがたっぷりで旨み一杯。 | |
80 | CAFE | Chocolate Scone チョコレートスコーン | Koubo-nikki 白馬の酵母パン | Hakuba(Nagano) 白馬(長野) | Delicate 軽い | Scone with crispy surface and soft inside. Fragrant and tasty dough. 表面はかりっと中はしっとりしたスコーン。香ばしく生地の美味しさが際立つ。 | |
81 | CAFE | 4 Beans Bread 4つの豆のパン | Koubo-nikki 白馬の酵母パン | Hakuba(Nagano) 白馬(長野) | Delicate 軽い | Rye bread with 4 types of sweet beans. Wet and sour taste. 4種類の甘納豆が入ったしっとりサワーな酵母ライ麦パン。 | |
82 | CAFE | Cinamon Butter Rusk シナモンバターラスク | Koubo-nikki 白馬の酵母パン | Hakuba(Nagano) 白馬(長野) | Delicate 軽い | Hard crispy rusk. Very tasty with highly fragrant butter and cinamon. がりっとハードなラスク。バターとシナモンのコクからくる香ばしさが際立ち旨い。 | |
83 | CAFE | Wiener Coffee ウインナーコーヒー | Panorama House Buna パノラマハウスぶな | Nozawa Onsen(Nagano) 野沢温泉(長野) | Strong 濃厚 | Rich cream full of taste and umami has smoothe and firm texture. Together with bitterness from coffee making high flavor. クリームが濃厚でコクと旨味があり、滑らかなしっかりとした舌触り。コーヒーの苦味のあるコクと相まって薫り高い。 | |
84 | CAFE | Volta Roll Voltaロール | Café Volta カフェヴォルタ | Nagano(Nagano) 長野(長野) | Delicate 軽い | Swiss roll with bean texture sweet bean paste and smoothe fresh cream rolled by wet maccha sponge. Good balance among bitterness, sweetness and umami with unified taste and texture. Fragrant syrup and cocoa powder making nice accent. しっとりした抹茶生地で粒感のある餡子としっとり生クリームをロール。味も食感も一体感があり、苦味、甘味、旨みが良いバランス。香ばしい蜜とココアパウダーも良いアクセント。 | |
85 | CAFE | Sweet Bean Butter Sandwich あんバターサンド | Good Colar Café グッドカラーカフェ | Hakuba(Nagano) 白馬(長野) | Delicate 軽い | Open sandwich with large lamp of sweet bean paste and butter on hakuba bread. All parts have clear taste and umami. もちっとした白馬の酵母パンに、たっぷりの粒餡とバターを乗せたオープンサンドウィッチ。パン、餡、バター全てがはっきりした味わいがあり旨い。 | |
86 | CAFE | Milk Pudding Strawberry ミルクプリン苺ソース | Café Hibi カフェ日々 | Nagano(Nagano) 長野(長野) | Strong 濃厚 | Milk pudding with stiff texture, fresh and rich taste. Strawberry confiture is sweet matching well with pudding. さっぱりとしているが、コクが一杯且つ質感のあるしっかりとしたミルクプリン。苺は甘く煮詰められ、プリンとのバランスが良い。 | |
87 | CAFE | An Gateau Chocolat あんこガトーショコラ | Café Hibi カフェ日々 | Nagano(Nagano) 長野(長野) | Delicate 軽い | Gateau chocolat with sweet bean paste inside dough. Faint scent of umami from chocolate and sweet bean paste, fragrance and sweetness. あんこが練り込まれた生地のガトーショコラ。チョコとあんこの旨み、風味、甘味がほんのりと薫る。 | |
88 | CAFE | Soy Ginger Zenzai 白玉のしょうが豆乳ぜんざい | Gauche ゴーシュ | Nagano(Nagano) 長野(長野) | Delicate 軽い | Zenzai hand made sweet bean paste from local red beans together with ginger and soy milk, accentuating fragrant taste. Full of gentle taste. 地元小豆のお手製あんこに生姜と豆乳で更に風味を際立たせたぜんざい。全てが優しい味。 | |
89 | CAFE | Chicory Milk チコリミルク | Gauche ゴーシュ | Nagano(Nagano) 長野(長野) | Delicate 軽い | Highly fragrant chicory drink. Feel like chai. Together with milk, full of gentle taste. 風味が際立っているチコリコーヒー。チャイのようにすら感じられる。ミルクと相まって優しさ一杯の味わい。 | |
90 | CAFE | Rice Roll オレンジケーキ | Gauche ゴーシュ | Nagano(Nagano) 長野(長野) | Delicate 軽い | Sponge cake with full of orange peel. Great taste with fresh sweet sour taste of orange covered by sponge full of umami. 大量にオレンジピールが入ったスポンジケーキ。オレンジの甘酸っぱい爽やかな味わいを旨味のあるスポンジで受け止めた食べごたえのある一品。 | |
91 | CAFE | Rice Roll マサラチャイ | Gauche ゴーシュ | Nagano(Nagano) 長野(長野) | Delicate 軽い | Fragrant chai with faint multiple of spices. 仄かに複雑なスパイスが薫るチャイ。 | |
92 | CAFE | Wiener Coffee ウインナーコーヒー | Otafuku Coffee 御多福珈琲 | Kawaramachi(Kyoto) 河原町(京都) | Strong 濃厚 | Creamy texture and rich cream light after mouth tastes nice. Coffee underneath cream is with strong bitterness and subdued sourness. しっとり舌触りでコクのある後味が軽いクリームが美味しい。下のコーヒーはしっかりビターで抑えめな酸味。 | |
93 | CAFE | Pudding プリン | Otafuku Coffee 御多福珈琲 | Kawaramachi(Kyoto) 河原町(京都) | Strong 濃厚 | Pudding full of umami with fragrant caramel source and silky fresh texture. Couldn't be more. 滑らか且つさっぱりしたプリンに香ばしいキャラメルソースが旨いプリン。これ以上はないか。 | |
94 | CAFE | Rice Roll お米のロールケーキ | Ogawa Coffee 小川珈琲 | Sanjo(Kyoto) 三条(京都) | Delicate 軽い | Roll cake from rice powder with light sponge and fresh cream. Cream has only richness, keeps umami together with black bean full of bean flavor. ふわりと軽いスポンジでさっぱりとしたクリームをロールしたケーキ。クリームにはコクのみあり、豆の風味がある黒豆と相まって旨みが残る。 | |
95 | CAFE | French Toast フレンチトースト | Smart Coffee スマート珈琲 | Sanjo(Kyoto) 三条(京都) | Delicate 軽い | Thick and soft toast with simple taste from egg and milk source, balancing well with full of syrup. Syrup full of fragrance, doesn't taste too much sweetness. 厚切りふわふわのトーストにうっすらと染み込んだ卵とミルクはさっぱりと薄味。シロップをたっぷり掛けて丁度良くなるバランスの良さ。シロップも風味が良く、掛けても甘さは感じない。 | |
96 | CAFE | Maccha Warabi Mochi 抹茶わらび餅 | Gion Komori 祇園小森 | Gion(Kyoto) 祇園(京都) | Strong 濃厚 | Warabi mochi with rich and deep maccha. Warabi mochi is soft like water together with maccha without any sweetness, full of tea fragrance. With black sugar source, bitterness and sweetness match well. 濃厚に抹茶が掛かったわらび餅。わらび餅はプルプル柔らかで、甘さ無しの抹茶で風味一杯。黒蜜を掛ければ甘さと苦味が良いバランス。 | |
97 | Bread | Bagel milk rum raisin ミルクラムレーズンベーグル | RBaker | Shibuya(Tokyo)etc 渋谷(東京)他 | Strong 濃厚 | Full of umami with very strong rum taste raisin and cream. Bagel has light taste and texture. ラム酒が強く効いたレーズンとクリームが強烈だが旨みもたっぷり。パンは軽く歯応えがあり軽い味わい。 | |
98 | Bread | Honey and cream cheese ハチミツとクリームチーズ | RBaker | Shibuya(Tokyo)etc 渋谷(東京)他 | Strong 濃厚 | Full of umami with large quantity of cream cheese and honey inside bread. 滑らかで柔らかい大量のクリームチーズを包んだパンにハチミツがたっぷりとかかり旨み一杯。 | |
99 | Bread | Sweet beans butter 噂の餡バター | RBaker | Shibuya(Tokyo)etc 渋谷(東京)他 | Delicate 軽い | An butter with salty butter accentuating fragrant bread and sweet bean paste. Full of umami. 塩の効いたバターがパンの香ばしさとつぶ餡の旨みを引き立てる餡バター。旨み一杯。 | |
100 | Bread | Chocolate Trinity チョコトリニティ | RBaker | Shibuya(Tokyo)etc 渋谷(東京)他 | Delicate 軽い | Raw chocolate boll on light crispy croissant with chocolate ganache inside. 生チョコのボールが載ったサクッと軽いクロワッサンの中にはチョコガナッシュ。 | |
101 | Bread | Blueberry Bagel ブルーベリーベーグル | RBaker | Shibuya(Tokyo)etc 渋谷(東京)他 | Strong 濃厚 | Creamy and full of umami blueberry cream has slight sourness, matches well with hard bagel. クリーミーかつ旨味のあるブルーベリークリームは酸味もあり、ハードなベーグルとの相性も良い。 | |
102 | Bread | Espresso Sweet Beans エスプレッソあんぱん | RBaker | Shibuya(Tokyo)etc 渋谷(東京)他 | Strong 濃厚 | Very tasty with large amount of rich umami cream and sweet beans flavored by coffee inside espresso fregrant bread. エスプレッソが薫るパンの中に大量に入ったコクのある旨み一杯のクリームとコーヒーで炊いた餡が旨い | |
103 | Bread | Milk France ミルクフランス | RBaker | Shibuya(Tokyo)etc 渋谷(東京)他 | Strong 濃厚 | Sticky and firm bread binding rich and deep sweet milk cream. 濃厚でコクのある甘いミルククリームをもっちり歯応えのあるパンに挟んだ一品。 | |
104 | CAFE | Sachertorte ザッハトルテ | Demmer Teehaus デンメアティーハウス | Roppongi(Tokyo) 六本木(東京) | Delicate 軽い | Cake with firm texture chocolate sponge light taste and spricot source on surface covered by thin crispy sugar coating. Assorted sweet smooth cream matches well. チョコスポンジは味は軽く舌触りはしっかりとして、表面のアプリコットソースを更に薄くパリッとシュガーコーティングしたケーキ。添えられた滑らかな甘味もあるクリームとの相性も良い。 | |
105 | CAFE | Mont Blanc Brulee モンブランブリュレ | Pierre Precieuse ピエールプレシュゥズ | Nagoya(Aichi) 名古屋(愛知) | Delicate 軽い | Mont blanc with fresh dry texture chestnuts pastes on. さらっとしている栗のペーストがホロホロと載ったモンブラン。 | |
106 | CAFE | Royal Charles ロワイヤルシャルルー | Pierre Precieuse ピエールプレシュゥズ | Nagoya(Aichi) 名古屋(愛知) | Delicate 軽い | Milk tea with faint cinnamon etc spice flavor. ほんのりとシナモン等のスパイスが効いたミルクティー | |
107 | CAFE | Ring Chou Classic リングシュークラシック | アマンド ALMOND | Roppongi(Tokyo) 六本木(東京) | Delicate 軽い | Chou cream with fresh light cream between thick firm chou. しっかり厚めのシュー生地でさっぱりと軽いクリームを挟んだシュークリーム。 | |
108 | CAFE | Chocolate Pudding ショコラのハイカラプリン | アマンド ALMOND | Roppongi(Tokyo) 六本木(東京) | Strong 濃厚 | Pudding full of umami with fragrant nuts and cream on chocolate like ganache, mousse or cream. ガナッシュのような、ムースのような、クリームのような濃厚滑らかなショコラの上に、クリームと香ばしいナッツが載った旨み一杯のプリン。 | |
109 | CAFE | Black Goat Coffee 黒ヤギ珈琲 | White Goat Coffee 白ヤギ珈琲店 | Kanto Area 千葉、東京、神奈川(関東) | Strong 濃厚 | On espresso, full of mocha cream firm and sweet with bitter chocolate powder being sharp accent. エスプレッソの上に密度のある甘いモカクリームが大量に載り、ビターなチョコパウダーが全体を引き締める。 | |
110 | CAFE | Blend Coffee Chocolat Blanc 白い恋人ブレンドコーヒー | ISHIYA CAFÉ イシヤカフェ | Yanaka(Hokkaido) 札幌(北海道) | Delicate 軽い | Blend coffee for Chocolat Blanc et Langue de Chat, popular cookie with rich white chocolate and fragrant cookie. Sour and fragrant coffee matches well. 白い恋人に合わせたブレンドコーヒー。白い恋人は濃いめのホワイトチョコを香ばしいラング・ド・シャで挟んだ定番。酸味と薫りが白い恋人に合う。 | |
111 | CAFE | Tiple Berry Pancake トリプルベリーパンケーキ | MMC Organic Café | Shin-Chitose(Hokkaido) 新千歳(北海道) | Delicate 軽い | Pancake light crispy surface with three types of sweet berry source. Good balance together with fresh ice and cream. 表面が軽くパリッとしたパンケーキに甘く煮詰められた酸味のある三種類のベリーソースが掛かった一品。さっぱりとしたアイスとクリームとの相性も良い。 | |
112 | CAFE | French Blend フレンチブレンド | Café Morihiko カフェ森彦 | Sapporo(Hokkaido) 札幌(北海道) | Strong 濃厚 | Sweet fragrance and deep taste. Less sourness. Rich and mixed. 甘い薫りと濃厚なコク。酸味は抑えめ。芳醇、複雑。 | |
113 | Bread | Futsunifruits フツウニフルウツ | Futsunifruits フツウニフルウツ | Daikanyama(Tokyo) 代官山(東京) | Strong 濃厚 | Sandwich with nice firm texture bread and full of big cut fruits. Light fresh cream matches well. しっかり歯応えのあるパンに大カットのフルーツが大量に入ったサンド。生クリームはさっぱりとして良いバランス。 | |
114 | Bread | Tropical ナンゴク | Futsunifruits フツウニフルウツ | Daikanyama(Tokyo) 代官山(東京) | Strong 濃厚 | Sandwich with nice firm texture bread and full of well ripe tropical fruits. Light fresh cream matches well. しっかり歯応えのあるパンに程よい熟れ具合の南国フルーツが大量に入ったサンド。生クリームはさっぱりとして良いバランス。 | |
115 | CAFE | Kuro Noir クロノワール | Komeda Coffee コメダ珈琲店 | Nagoya(Aichi)etc 名古屋(愛知)他 | Strong 濃厚 | Full of umami from coffee icecream dipping crispy danish, cold icecream on hot danish. Texture of icecream is firm and taste nice. 温かなデニッシュの上に冷たいコーヒーアイスクリームが載り、サクッとしたデニッシュにアイスクリームが染み込んで旨み一杯。アイスクリームは固めで良い味わい。 | |
116 | CAFE | Ice Cocoa アイスココア | Komeda Coffee コメダ珈琲店 | Nagoya(Aichi)etc 名古屋(愛知)他 | Strong 濃厚 | Cocoa with firm and milk rich icecream on. Full of umami and sweetness. 固めで良い味わいのアイスクリームを乗せたココア。旨みと甘み一杯。 | |
117 | CAFE | Sweet Beans Toast 小倉トースト | Komeda Coffee コメダ珈琲店 | Nagoya(Aichi)etc 名古屋(愛知)他 | Strong 濃厚 | Toast with large quantity of sweet beans paste and thick crispy butter fragrant bread. Full of umami. バターが塗られた厚手でサクッとした香ばしいトーストに甘味と小豆食感一杯の餡を大量に載せるトースト。旨み一杯。 | |
118 | CAFE | Sweet Beans 小豆小町 | Komeda Coffee コメダ珈琲店 | Nagoya(Aichi)etc 名古屋(愛知)他 | Strong 濃厚 | Bitter black coffee with bean texture sweet beans paste at the bottom. Good match with bitterness and sweetness. 小豆食感一杯のあまい餡が苦みのあるブラックコーヒーの下にいるドリンク。苦みと甘みで良いバランス。 | |
119 | CAFE | Wiener Coffee ウインナーコーヒー | Komeda Coffee コメダ珈琲店 | Nagoya(Aichi)etc 名古屋(愛知)他 | Strong 濃厚 | Fresh cream on simple bitter coffee, fragrance supporting each other. さっぱりしたクリームがすっきりした苦みのあるコーヒーに載り、双方の風味が引き立っている。 | |
120 | CAFE | Cheesecake チーズケーキ | Il Chanti Cafe イル・キャンティ カフェ | Sasaduka(Aichi) 笹塚(東京) | Strong 濃厚 | Rich wet cake with sour berry source and deep umami from cheese. Vanilla ice cream is fresh. 酸味のあるベリーソースが掛かったチーズの旨味が濃厚なしっとりしたケーキ。アイスクリームのバニラはさっぱり。 | |
121 | CAFE | Black Tapioca Uji Maccha Latte 黒蜜タピオカ入り宇治抹茶ラテ | Lawson ローソン | All over Japan 日本全国 | Delicate 軽い | Gentle maccha latte matching well rich maccha fragrance and black sugar tapioca taste. 豊かな抹茶の香りと黒蜜タピオカの味わいに、まろやかな抹茶ラテが良いバランス。 | |
122 | Bread | Yatsugatake Bread Lemon 八ヶ岳ブレッド(レモン) | Corner Pocket コーナーポケット | Nirasaki (Yamanashi) 韮崎(山梨) | Delicate 軽い | Fresh taste bread full of lemon slices and lemon peel. Bread is soft and sticky texture with gentle sweetness, matching well with lemon. レモンスライスとレモンピールが大量に入った爽やかな味わいのパン。生地はもっちりとした歯応えとほんのりと甘味があり、レモンと相性も良い。 | |
123 | CAFE | French Toast Apple Milk Tea フレンチトーストアップルミルクティー | TERRACE | Umeda(Osaka) 梅田(大阪) | Strong 濃厚 | French toast thin toast full of appareil with cinnamon fragrant apple and milk tea cream. Each part full of umami. シナモンが薫るリンゴ焼きが大量に載り、ミルクティーのクリームをアパレイユがしっかり染み込んだ薄目のトーストに掛けたフレンチトースト。各々の旨み一杯。 | |
124 | CAFE | Sweet Beans Toast 鉄板小倉トースト | Kobekan 喫茶神戸館 | Nagoya(Aichi) 名古屋(愛知) | Strong 濃厚 | Sweet beans toast with black sesame bread on hot plate, big sweet beans paste, vanilla icecream and coffee syrup. Each part is sophisticated, rich and thick taste from sweetness, fragrance, deep, hot and cool. 鉄板に胡麻が香ばしいトーストを敷いて、大粒のつぶ餡、バニラアイス、コーヒーシロップを載せた小倉トースト。其々が上品で、甘さ、香ばしさ、コク、熱さ、冷たさが複雑な風味。 |
世の中には美味しいスイーツばかりですが、特筆すべきレベルにある店で特定の商品のみを紹介。 全て私が実食して、是非食べるべき、人にプレゼントして喜ばれる、という観点から選別。それぞれに特徴があり、点数付け、順位付けはしません。 世間で多数紹介されているそこそこ美味しい店は、昨今幾らでも周辺にある為、紹介するに及びません。紹介するのは、私の好みを超えて、ずば抜けているもののみです。日々追加していきます!
List of best sweets exclusively worth visiting and picking up as a gift, all checked by myself, mainly in Japan, but also from all over the world.
There are plenty of sweets shops at good level around you(that means not worth picking up), but there are not so many at extraordinary level worth visiting from afar. We just focus on only best sweets at best sweets shops. Will be updated continuously.
There are plenty of sweets shops at good level around you(that means not worth picking up), but there are not so many at extraordinary level worth visiting from afar. We just focus on only best sweets at best sweets shops. Will be updated continuously.
CATEGORY
Cafe-Bread
登録:
投稿 (Atom)
0 件のコメント:
コメントを投稿