List of best sweets exclusively worth visiting and picking up as a gift, all checked by myself, mainly in Japan, but also from all over the world.

There are plenty of sweets shops at good level around you(that means not worth picking up), but there are not so many at extraordinary level worth visiting from afar. We just focus on only best sweets at best sweets shops. Will be updated continuously.

CAKES

ABCDEFG
1
TypePickupsShopAreaCharacteristicsComments
2
タイプ選定の商品店舗名場所特徴コメント
3
CAKESSakura Pudding
桜プリン
Sweets&Deli Palace Hotel Tokyo
パレスホテル東京
Otemachi (Tokyo)
大手町(東京)
Delicate
軽い
Multiple layer of taste and flavor last long in your mouth with strong impression. Keeping sophisticated balance not being too much. High quality level at hotel standard.
複層に重なった味や香りが尾を引き強い印象があるもの、上品にまとまっていて諄くなく美味しい。さすがホテルの
Sweetsと思わされた。
4
CAKESMont Blanc
モンブラン
Sweets&Deli Palace Hotel Tokyo
パレスホテル東京
Otemachi (Tokyo)
大手町(東京)
Strong
濃厚
This Mont-Blanc is inside out from normal style. Maron cream inside tastes strong and more like maron itself rather than just cream, and feel texture of maron. Rich white cream covers the maron cream with its sophistication, and taste balance is nice.
通常とは内外が入れ替わったモンブラン。中の栗クリームがクリームというより栗のような濃い食感だがホロホロしており、それを濃厚な白いクリームで覆って、上品だが濃厚で、美味しい。
5
CAKESShort Cake
ショートケーキ
Sweets&Deli Palace Hotel Tokyo
パレスホテル東京
Otemachi (Tokyo)
大手町(東京)
Delicate
軽い
Short cake with light but rich cream and rich taste.
しっかりとしたクリームのコクもあり味わいもありながら、さっぱりとした上品なショートケーキ。
6
CAKESChou Cube
シューキューブ
Cacahouete ParisNakameguro (Tokyo)
中目黒(東京)
Delicate
軽い
Cubic style chou cream. Matching of fresh castard cream and chocolate coating on top is at best balance.
四角いシュークリーム。さっぱりしたカスタードクリームとトップのチョココーティングのマッチングが丁度良い。
7
CAKESCheese Cake
チーズケーキ
Cacahouete ParisNakameguro (Tokyo)
中目黒(東京)
Delicate
軽い
Non baked cheese cake with sour taste, clear cheese flavor and soft texture like cotton. Sour sweet strawberry confiture at bottom also accentuate the taste.
酸味もありチーズの風味もしっかりあるふわふわのレアチーズケーキ。底にひかれた甘酸っぱいジャムもアクセントになり旨い。
8
CAKESRiz au Lait
リオレ
Cacahouete ParisNakameguro (Tokyo)
中目黒(東京)
Delicate
軽い
Traditional French pudding with rice and milk. Strawberry confiture at bottom accentuate fresh sweetness of the pudding, resulting in light taste. Rice and milk matches.
フランス伝統の米とミルクのプティング。底にひかれた苺ジャムが変化を加えてさっぱりした甘味も加えて全体として軽い味わいに。米とミルクは合うんです。
9
CAKESMademoiselle Sakura
マドモワゼルサクラ
Cacahouete ParisNakameguro (Tokyo)
中目黒(東京)
Delicate
軽い
Pannacotta with strawberry and sakura shaped jelly on covered by strawberry mousse. Faint sweetness of every part makes feeling of spring.
パンナコッタの上に苺と桜の花型ゼリーを乗せ、イチゴムースで蓋をした。全体的にほんのりとした甘さが春を感じる。
10
CAKESOpera
オペラ
Cacahouete ParisNakameguro (Tokyo)
中目黒(東京)
Strong
濃厚
Opera with multi layers of chocolate and ganache. Rich and deep coffee cream on top adding full of umami.
チョコガナッシュとチョコレートを多層に重ねたオペラ。濃厚なコーヒークリームも旨み一杯。
11
CAKESChou Cube Sakura
シューキューブサクラ
Cacahouete ParisNakameguro (Tokyo)
中目黒(東京)
Delicate
軽い
Cubic chou cream with large strawberry in. Light custard cream inside has faint strawberry flavor, light chou and crispy chocolate giving accent to texture.
大きな苺が入った四角いシュークリーム。中のカスタードクリームはほんのりイチゴ風味で軽く、さっぱりとしたシューとパリッとしたチョコレートがアクセントな食感。
12
CAKESChou Cube Honey Orange
シューキューブはちみつオランジュ
Cacahouete ParisNakameguro (Tokyo)
中目黒(東京)
Strong
濃厚
Cubic chou cream with strong orange sour flavor custard lightened by mild honey taste.
オレンジの酸味が強いカスタードクリームがほんのりとしたはちみつの風味でまとまった四角いシュークリーム。
13
CAKESEclair Cafe
エクレアカフェ
Cacahouete ParisNakameguro (Tokyo)
中目黒(東京)
Strong
濃厚
Éclair with café au lait cream and chocolate custard. Full of umami rich deeo taste with silky texture.
カフェオレクリームとチョコカスタードのエクレア。しっとり滑らかなクリームは、濃厚な味わいで旨み一杯。
14
CAKESChantilly Fraise
シャンティ・フレーズ
Aigre Douce
パティスリー エーグル・ドュース
Mejiro (Tokyo)
目白(東京)
Delicate
軽い
Extremely light short cake. Fresh strawberry matches well with delicate sponge and cream.
物凄い軽さのショートケーキ。上品なクリームとスポンジに爽やかなイチゴが良く合っている。
15
CAKESChantilly Fromage
シャンティ・フロマージュ
Aigre Douce
パティスリー エーグル・ドュース
Mejiro (Tokyo)
目白(東京)
Delicate
軽い
Light taste unbaked cheese cake with inside sauce proviging impact. Very light as you can not define weather it is cream or cheese, although scent of cheese comes still.
中のソースが効いた軽いレアチーズケーキ。チーズとクリームの境界が無くなるぐらいの軽さの中に、しっかりチーズの香り。
16
CAKESValencia
ヴァレンシア
Aigre Douce
パティスリー エーグル・ドュース
Mejiro (Tokyo)
目白(東京)
Delicate
軽い
Orange roll cake. Cream with strong fresh orange flavor united with good flavored sponge. Covring meringue also united.
オレンジのロールケーキ。オレンジの爽やかな風味が強く香るクリームを風味の染み込んだスポンジで一体化。周りのメレンゲも全て一体化。
17
CAKESCake a la Truffe Chocolat
ケーク・ア・ラ・トリュフ・ショコラ
Aigre Douce
パティスリー エーグル・ドュース
Mejiro (Tokyo)
目白(東京)
Delicate
軽い
Unlike its looks and moist texture, taste is light. Layer between crispy covering chocolate and cake inside accentuate taste, and provide deep taste.
見た目の重厚さと異なり、チョコでしっとりとはしているものの味わいは軽い。外側のパリっとしたチョコとケーキの間にある層がしっかりとしたアクセントになり、重なり合う風味が奥深い。
18
CAKESIl Fromage
イルフロマージュ
Patissier Inamura Shozo
パティシエ イナムラショウゾウ
Nippori (Tokyo)
日暮里(東京)
Strong
濃厚
Mousse like cheese cake, fluffy like whoipped cream but also feels its resilience. Each bite followed by layers of flavor with its source inside and nuts flavor in your mouth. Very deep flavor.
ふわふわでありながら弾力も感じさせるムースのようなチーズケーキ。フォークを入れると中からソースの香りが広がり、食べると最後に仄かにナッツの味が感じられ奥深い。
19
CAKESStrawberry Roll
苺ロール
Patissier Inamura Shozo
パティシエ イナムラショウゾウ
Nippori (Tokyo)
日暮里(東京)
Strong
濃厚
Unique swiss roll cake with its sour flavor from strawberry on top and strawberry souce inside the roll. Thin sponge makes many layers of roll, results in unity of taste and well balanced.
上の苺は酸味があり、巻かれているソースも甘さより酸味が広がる、特徴的なロールケーキ。スポンジが薄く、ソースの巻きが多く、バランス良く一体感が増してより良い。
20
CAKESMont Blanc
モンブラン
Patissier Inamura Shozo
パティシエ イナムラショウゾウ
Nippori (Tokyo)
日暮里(東京)
Strong
濃厚
Deep Mont-Blanc with its hard and heavy cream inside and out. Taste is rich, mouthfeel is light.
ぎゅっと質量感のあるクリーム(表面も中も)が濃密なモンブラン。味は濃く食感は軽い。
21
CAKESChocolat de Chocolat
ショコラドゥショコラ
Patissier Inamura Shozo
パティシエ イナムラショウゾウ
Nippori (Tokyo)
日暮里(東京)
Strong
濃厚
4 alyers of chocolate lay deeply and creamy, not only rich flavor but layers of taste provides deepness to the Chocolat.
4
層のショコラがしっとり濃厚に重なり、濃さだけでなく複層的な味わいが深いショコラ。
22
CAKESFruit Pound Cake
フルーツケーキ
Patissier Inamura Shozo
パティシエ イナムラショウゾウ
Nippori (Tokyo)
日暮里(東京)
Strong
濃厚
Pound cake with dry fruits full of liquor. Sponge is stiff, firm and rich flavor, but taste light, well balanced with dry fruit. I finished whole cake one time.
洋酒がしっかりと効いたドライフルーツが入ったパウンドケーキ。生地は密度が高くしっかりして風味もあるが味はさっぱり目で、フルーツとのバランスが単体で良く取れている。一本を一気に食べてしまった。
23
CAKESFermiere
フェルミエール
Jouvaud広尾店Hiroo (Tokyo)
広尾(東京)
Delicate
軽い
Very light and fresh mousse outside coating sweet and sour confiture inside.
非常にさっぱり爽やかな外側のコーティングされたムースの中に甘酸っぱいコンフィチュールが顔を出す。
24
CAKESCItronella
シトロネル
Jouvaud広尾店Hiroo (Tokyo)
広尾(東京)
Strong
濃厚
Sour lemon cream and sweet sponge are unified as if just one bar. As a whole, balance of sourness, sweetness and richness is at high level, taste fresh and layers of richess.
酸味の効いたレモンクリームと甘い生地が一本のバーのように一体化。全体として酸味、甘み、コクがバランス良く、爽やかだが複層な深みもある味わい。
27
CAKESChoux Roux
シュールー
Jouvaud広尾店Hiroo (Tokyo)
広尾(東京)
Strong
濃厚
Chou cream with fragrant nuts on chou, deep flavored vanilla rich castard cream.
シューに降られたナッツが香ばしく、ヴァニラの効いたカスタードクリームも風味豊かなシュークリーム。
28
CAKESFraisier
フレジェ
VIRONShibuya (Tokyo)
渋谷(東京)
Delicate
軽い
Well balanced Fraisier with very sweet strawberry, fresh cream and strong taste bottom. Looks like short cake, but mostly strawberry and cream.
糖度の高い苺とさっぱりしたクリームに、強い味の底と表面部分のバランスが良いフレジェ。ショートケーキのようですが、ほぼ苺とクリーム。
29
CAKESEclair Cafe
エクレール・カフェ
VIRONShibuya (Tokyo)
渋谷(東京)
Strong
濃厚
Rich and extraordinary sticky cream.
かなり粘り気のある濃いクリーム。
30
CAKESTarte Citron
タルト・シトロン
VIRONShibuya (Tokyo)
渋谷(東京)
Delicate
軽い
Lemon tart with sour and fresh lemon curd. Very clearly lemon taste.
レモンの酸味で爽やかなレモンカードたっぷりのレモンタルト。かなりハッキリとレモン味です。
31
CAKESMont Blanc
モンブラン
VIRONShibuya (Tokyo)
渋谷(東京)
Strong
濃厚
Mont Blanc covered by liquor flavored maron cream with moist white cream inside.
お酒の風味が効いたマロンクリームに包まれたしっとりした白いクリームで強いインパクトの有るモンブラン。
32
CAKESYuzu Chocolat MousseThe Mandarin Cake Shop
Mandarin Oriental HK
Central(HK)Delicate
軽い
Sophisticated cake with its yuzu scent from fresh white chocolate mousse.
爽やかなホワイトチョコレートムースの中から、柚子の香りが鼻に抜ける上品なケーキ。
33
CAKESTiramisuThe Mandarin Cake Shop
Mandarin Oriental HK
Central(HK)Strong
濃厚
Full of taste from bitter coffee cream and rich and sweet cheese layer.
ビターなコーヒークリーム層とコクの有る甘いチーズ層が絡まり、旨味一杯。
34
CAKESOperaThe Mandarin Cake Shop
Mandarin Oriental HK
Central(HK)Strong
濃厚
Accentuation from layers of strong deep chocolate and sweet chocolate is at extraordinary level.
濃厚チョコ層と甘いチョコ層がアクセント
35
CAKESPave of Hakata
博多の石畳
Chocolate ShopHakata(Fukuoka)
博多(福岡)
Delicate
軽い
Tiramisu like taste of cake. Chocolate layer taste rich.
ティラミスをケーキにしたような味わい。チョコレート層のコクが有り旨い。
36
CAKESPave of Kinako
きなこの石畳
Chocolate ShopHakata(Fukuoka)
博多(福岡)
Delicate
軽い
Unique texture like making kinako mochi into cakes. Delicate taste.
きなこもちをケーキにしたような不思議な食感。
37
CAKESParis Brest
パリ・ブレスト
Rue FavartEbisu (Tokyo)
恵比寿(東京)
Delicate
軽い
Unique Paris Brest with pistachio cream. Cream is light and fresh.
ピスタチオクリームの変わり種パリブレスト。クリームは軽く爽やか。
38
CAKESRoquefort Cheese Cake
ロックフォールチーズケーキ
Rue FavartEbisu (Tokyo)
恵比寿(東京)
Strong
濃厚
Strong cheese cake with Roquefort cheese taste rather than flavor. Easy to eat even with strong taste. Soft texture.
ロックフォールチーズの風味と言うよりも味が広がる力強いチーズケーキ。しっとりしており、強い味だが食べやすく旨い。
39
CAKESSpecial Shortcake
スペシャルショートケーキ
Rue FavartEbisu (Tokyo)
恵比寿(東京)
Delicate
軽い
Short cake with rich sweetness and light sour strawberry covered by light and rich fresh cream. Wet sponge makes good unity with cream.
濃い甘味と軽い酸味がはっきりした苺を軽いがコクのある生クリームで挟んだショートケーキ。スポンジがしっとりして一体感も良い。
40
CAKESFromage Cru Citron
フロマージュクリュシトロン
Rue FavartEbisu (Tokyo)
恵比寿(東京)
Delicate
軽い
White mousse is sour lemon and light cheese cream, yellow part is rich and wet cheese cake. Sour jam between white and yellow makes good accent.
白いムースは軽く酸味のあるチーズクリーム、黄色の生地は濃くしっとりしたチーズケーキ。間に薄く入った酸っぱいジャムも良いアクセント。
41
CAKESMocha Swiss Roll
モカロール
Seijo Alpes
成城アルプス
Seijo (Tokyo)
成城(東京)
Strong
濃厚
Mocha cream is rich with bitter taste. Butter cream provides further umami if served cold. As sponge is made thin and rolled a lot, cream and sponge come as united taste.
モカクリームは濃い目で苦味も感じられ大人な美味しさ、バタークリームなので冷やすと固めでそれも旨い。スポンジが薄い為、クリームの巻きが多く、バランス良く一体感が増してより良い。
42
CAKESParis Brest
パリ・ブレスト
PastryCerulean TowerShibuya (Tokyo)
渋谷(東京)
Strong
濃厚
Paris Brest with deep taste of nuts cream. Firm cream and high flavor.
ナッツ系のクリームが濃厚なパリブレスト。かなりしっかりとしたクリームで香り高い。
43
CAKESGreen Short Tomato
グリーンショートトマト
Potager
ポタジエ
Nakameguro(Tokyo)
中目黒(東京)
Delicate
軽い
Short cake with strong impact from tomatos and komatsuna sponge, tasty with sweet and fresh tomatos and rich cream.
トマトのさっぱりした甘みと旨味のあるクリームが美味しい、トマトと小松菜のスポンジがインパクトのあるショートケーキ。
44
CAKESSweet Poteto Milk Jelly
スイートポテトミルクゼリー
Potager
ポタジエ
Nakameguro(Tokyo)
中目黒(東京)
Delicate
軽い
Jelly with full of umami from clear flavor mousse of sweet potato, milk pudding and caramel source. No doubt.
薩摩芋の風味がハッキリとしたムースとミルクプリンとキャラメルソースが旨味を増しているゼリー。間違いのない旨さ。
45
CAKESShungiku Opera
春菊オペラ
Potager
ポタジエ
Nakameguro(Tokyo)
中目黒(東京)
Strong
濃厚
Fine tuned matching of bitter chocolate and cream with straight Shungiku taste.
春菊の味がそのままのクリームとビターなチョコのマッチングが絶妙。
46
CAKESPineapple Cake
パイナップルケーキ
Sunny Hills
サニーヒルズ
Aoyama(Tokyo), Taiwan
青山(東京)、台湾
Delicate
軽い
Simple taste with hig quality pineapple confiture making sophisticated taste.
素朴な味わいでありながら、パイナップルジャムの質が高く、品の良い美味しさ。
47
CAKESSwiss Roll
スイスロール
Marutaya
まるたや
Hamamatsu(Shizuoka)
浜松(静岡)
Delicate
軽い
Calpis butter marks very light and rich character of this roll. Fresh taste with full of umami, even those hate butter cream may like this one. Few raisin in cream also accentuate taste. Nut covering roll is also nice.
カルピスバターが特徴の軽い味わいのロールケーキ。爽やかな味わいだが旨みたっぷりで、バタークリーム嫌いの人の概念を覆す。クリームに少し入っているレーズンもアクセントになっている。外側のナッツも旨い。
48
CAKESStrawberry Roll
苺ロール
Marutaya
まるたや
Hamamatsu(Shizuoka)
浜松(静岡)
Delicate
軽い
Good balance between fresh light sweetness of strawberry and rich umami of calpis butter cream. Nut covering roll is also nice.
苺のさっぱりとした甘味とカルピスバタークリームのコクが良いバランス。ナッツに覆われたロール部分も旨い。
49
CAKESCheesecake Rum Raisin
チーズボックス ラムレーズン
Marutaya
まるたや
Hamamatsu(Shizuoka)
浜松(静岡)
Strong
濃厚
Faint scent of rum raisin adding furhter deepness to full of umami from combination of fresh cheese cream and rich and deep cheesecake.
トッピングの爽やかなチーズクリームと濃厚なチーズケーキの旨み一杯の組み合わせに、仄かに薫るラムレーズンが更に深みを出している。
50
CAKESFruit Cake
フルーツケーキ
A.LecomteHiroo(Tokyo)
広尾(東京)
Strong
濃厚
Pound cake with strong impact from dry fruit and sponge full of liquor.
洋酒が濃厚に染み込んだドライフルーツとスポンジが強い印象を残すパウウドケーキ。
51
CAKESStick Cheese Cake
スティックチーズケーキ
Gateau Yokohama
ガトーよこはま
Haneda Airport(Tokyo) etc
羽田空港(東京)、その他
Strong
濃厚
Cheese cake with silky texture, rich and deep taste.
滑らかだが絡みつくように濃厚で複層な味わいを感じるチーズケーキ。
52
CAKESHoney Dora
ハニどら
PeeBeesKagurazaka, Ebisu(Tokyo)
神楽坂、恵比寿(東京)
Strong
濃厚
Dorayaki with rich cheese cream sanded by deeply honey dipped sponge. One and only.
濃厚なチーズクリームを蜂蜜が染み込んでいるかのような濃厚なスポンジで挟んだどら焼風。唯一無二。
53
CAKESGateau Orange
ガトーオランジェ
Matterhorn
マッターホーン
Gakugei Daigaku(Tokyo)
学芸大学(東京)
Strong
濃厚
Strrong orange flavored sponge and butter cream full of umami unified by balance between strong accent of each part.
オレンジ風味の強いスポンジと旨味の強いバタークリームが、双方の強さで一体感のある風味を作り出し、アクセントの効いたバランスをもたらしている。
54
CAKESRoll Cake
ロールケーキ
Matterhorn
マッターホーン
Gakugei Daigaku(Tokyo)
学芸大学(東京)
Strong
濃厚
Roll cake with rich calpis butter. Sponge is with good scent and simple taste, well balanced with cream.
濃厚なカルピスバターが特徴のロールケーキ。スポンジ生地は香ばしくさっぱりしており、良いバランス。
55
CAKESDamie
ダミエ
Matterhorn
マッターホーン
Gakugei Daigaku(Tokyo)
学芸大学(東京)
Strong
濃厚
Bitter chocolate covering rich butter cream and sponge, balanced on bitterness and unami.
ビターなチョコで濃厚なバタークリームと生地を包み、苦味と旨味のバランスが良い。
56
CAKESBaumkuchen
バウムクーヘン
Jiichiro
治一郎
Hamamatsu(Shizuoka)
浜松(静岡)
Delicate
軽い
Wet sponge and sugar coating on surface characterise this baumkuchen. Umami and sweetness from eggs smell tasty each bite of sponge, well balanced with simple sugar.
しっとりとしたスポンジと表面のざらっとしたシュガーコーティングが印象的なバウムクーヘン。スポンジ部分は卵の甘味が一口毎に感じられ、さっぱりとしたシュガーとよいミックス。
57
CAKESSetouchi Lemon Baumkuchen
瀬戸レモンバウム
Jiichiro
治一郎
Hamamatsu(Shizuoka)
浜松(静岡)
Delicate
軽い
Baumkuchen with lemon peel. It keeps wetness and well balanced taste of standard baumkuchen while lemon peel adding freshness at another well balanced level.
レモンを練り込んだバウムクーヘン。スタンダードなバウムクーヘンの良さはそのままに、元々の仄かな旨味に合った、仄かなレモンの風味が爽やかさをもたらしている。
58
CAKESChantilly Fraise
シャンティフレーズ
Passion de RoseShirokane(Tokyo)
白金(東京)
Delicate
軽い
Short Cake with fresh cream and sweet fragrance.
さっぱりとした甘みが香るクリームが印象的なショートケーキ。
59
CAKESÉclair Bergamo
エクレールベルガモット
Passion de RoseShirokane(Tokyo)
白金(東京)
Delicate
軽い
Éclair with sour and fresh cream.
強い酸味でさっぱりとしたクリームが特徴的なエクレア。
60
CAKESOpera
オペラ
Passion de RoseShirokane(Tokyo)
白金(東京)
Strong
濃厚
Opera with liquor rich sponge, flavor and bitterness of rich chocolate, and flavor of cream. Rich fragrance.
洋酒が効いたスポンジ、濃いチョコレートの風味と苦味、クリームの香りが効いたオペラ。芳醇な香り。
61
CAKESBavarois Fraise
ババロアフレーズ
Passion de RoseShirokane(Tokyo)
白金(東京)
Delicate
軽い
Firm and fine texture strawberry mousse covering balanced strong sour strawberry and sweet strawberry jam.
きめの細かい固めの苺のムースは舌触りが滑らかで、酸っぱい苺と甘い苺ジャムのバランスの取れた強さを上品に包み込む。
62
CAKESSt Honore Fig
サントノーレフィグ
Passion de RoseShirokane(Tokyo)
白金(東京)
Strong
濃厚
Good balance, on top of fragrant pie base, chou full of fig cream united by honey cream.
イチジクのクリームが入ったシューをハチミツ風味のクリームで一体感が出て、香ばしいパイ生地の上で良いバランス。
63
CAKESSuffle Cheesecake
スフレチーズケーキ
Passion de RoseShirokane(Tokyo)
白金(東京)
Delicate
軽い
Cheesecake with light lemon flavor. Fresh.
軽くレモン風味のチーズケーキ。爽やか。
64
CAKESMille Crepe
ミルクレープ
Derriere
デュリエール
Nishiazabu(Tokyo)
西麻布(東京)
Strong
濃厚
Rich milk cream and fragrant crepe unified into silky taste. It exceeds ordinary level of mille crepe that you ate cream and crepe at the same time, TASTY, regardless of origin of mille crepe shop. You'd better choose plain type.
ミルクのコクを感じながら、香ばしいクレープと一体となったしっとりとした味わい。よくあるクレープとクリームを一緒に食べました、というレベルは超越し、ミルクレープ発祥の店という以前に、旨い。ミルクを感じられるプレーンタイプが一番。
65
CAKESMont Blanc
モンブラン
Derriere
デュリエール
Nishiazabu(Tokyo)
西麻布(東京)
Delicate
軽い
Cake like Mont Blanc with stiff sponge and fresh cream. Balance between fragrant sponge and cream is nice and tasty.
しっかりとしたスポンジがさっぱりとしたクリームを支えるケーキのようなモンブラン。香ばしいスポンジとクリームのバランスが良く、旨い。
66
CAKESVert
ヴェール
Libertable
リベルターブル
Shibuya, Akasaka, Ginza(Tokyo)
渋谷、赤坂、銀座(東京)
Delicate
軽い
Nature like cake with citron jure covered by pistachio cream, and fennel and nuts on it. Multi layer of fine scent and outstanding taste of each matched sophisticatedly.
ピスタチオクリームに覆われたシトロンのジュレにフェンネルとナッツを載せた自然そのもののようなケーキ。複層に交わり合う仄かな香りとハッキリとしたそれぞれの味が上品に纏まっている。
67
CAKESLuxe
リュクス
Libertable
リベルターブル
Shibuya, Akasaka, Ginza(Tokyo)
渋谷、赤坂、銀座(東京)
Strong
濃厚
Chocolate cake with black truffle covered by chocolate. Scent of truffle spread in your mouth by one bite, and taste of deep, rich and silky chocolate remains.
黒トリュフのクリームをチョコレートクリームで包んだチョコレートケーキ。口に入れた途端にトリュフが香り立ち、濃厚で滑らかなチョコとの芳醇な味わいの余韻が口に残る。
68
CAKESEel Pie
うなぎパイ
Shunkado
春華堂
Hamamatsu(Shizuoka)
浜松(静岡)
Delicate
軽い
Hamamatsu sweet everybody knows. Standard one is best. Fragrant pie is popular with non Japanese as well.(Until eel powder inside)
誰もが知る浜松銘菓。スタンダードなのが一番良い。香ばしいパイは海外の人にも人気でした(うなぎが入っているのを言うまでは)
69
CAKESMaccha Opera
抹茶オペラ
Espoir
エスポワール
Nagano(Nagano)
長野(長野)
Strong
濃厚
Opera full of rich flavor with umami, bitterness and sweetness from thin 16th layers of maccha cream, butter cream and sour fruit cream.
16層にも薄く重なった抹茶クリーム、バタークリーム、酸味のあるフルーツのクリームが旨味、苦味、甘味の豊かな風味をもたらしているオペラ。
70
CAKESSpring Almond Jelly
春の杏仁豆腐
Espoir
エスポワール
Nagano(Nagano)
長野(長野)
Strong
濃厚
Rich almong jelly with rich jelly and faint Sakura flavored jelly and sweet bean paste, strengthening each other.
濃厚な杏仁豆腐と桜が仄かに香る爽やかなゼリー、更に杏仁豆腐の下に隠れた餡が各々を引き立てる濃厚な杏仁豆腐。
71
CAKESJiyugaoka Roll
自由ヶ丘ロール
Jiyugaoka Rollya
自由ヶ丘ロール屋
Jiyugaoka(Tokyo)
自由ヶ丘(東京)
Strong
濃厚
Roll cake with light cream and rich castard cream covered by rough sponge. Full of umami with balanced cream and flavor of sponge.
軽いクリームと濃厚なカスタードクリームを荒目の生地で包んだロールケーキ。生地の風味とクリームのバランスが良く、旨味たっぷり。
72
CAKESHaruka Roll
はるかロール
Jiyugaoka Rollya
自由ヶ丘ロール屋
Jiyugaoka(Tokyo)
自由ヶ丘(東京)
Strong
濃厚
Roll cake with full of Haruka. Fresh sweetness of Haruka is well balanced with cream full of umami.
はるかがタップリと入ったロールケーキ。はるかの爽やかな甘味が旨味溢れるクリームと良いアクセントをもたらしている。
73
CAKESChocolat Roll
ショコラロール
Jiyugaoka Rollya
自由ヶ丘ロール屋
Jiyugaoka(Tokyo)
自由ヶ丘(東京)
Strong
濃厚
Roll cake bitter chocolate sponge covering fresh cream. Balance between bitterness and sweetness is nice.
チョコの苦味が効いた生地でさっぱりしたクリームを包んだロールケーキ。苦味と甘味のバランスが良い。
74
CAKESReveil
レヴェイユ
FORTISSIMO H
フォルティッシモH
Chigusa(Nagoya)
千種(名古屋)
Delicate
軽い
Mousse cake with yuzu cream covering lemon and ginger jure and orange compote. Each outstandingness balanced and becomes umami.
レモンと生姜のジュレとオレンジのコンポートを爽やかな柚子のクリームで包んだムース状のケーキ。各々の主張が調和されて、旨みになっている。
75
CAKESCe La Vie
セラヴィ
FORTISSIMO H
フォルティッシモH
Chigusa(Nagoya)
千種(名古屋)
Delicate
軽い
Cheese cake with umami of white chocolate balancing sourness of franboise and rich pistachio cream.
フランボワーズの酸味とピスタチオの落ち着いたクリームが、ホワイトチョコの旨味で落ち着いたチーズケーキ。
76
CAKESÉclair of Ananas
アナナスのエクレア
Forest of Sweets
お菓子の森
Hamamatsu(Shizuoka)
浜松(静岡)
Delicate
軽い
Éclair full of sour and sweet of pineapple. Frech cream and sugar coating emphacise sweetness of pineapple. Very tasty.
パイナップルの甘酸っぱさが全面に出たエクレア。さっぱりしたクリームとシュガーコーティングがパイナップルの甘さを引き出している。旨い。
77
CAKESMomojiro
桃次郎
Forest of Sweets
お菓子の森
Hamamatsu(Shizuoka)
浜松(静岡)
Delicate
軽い
Chou with full of juicy sweet peach. Sweetness of peach and fragrant chou giving accent. Taste of peach is great.
ジューシーで甘い桃が大量に入ったシュー。桃の甘さにシューの香ばしさがアクセントとなり良いバランス。兎に角桃が旨い。
78
CAKESMushroom of Forest
森のきのこ
Forest of Sweets
お菓子の森
Hamamatsu(Shizuoka)
浜松(静岡)
Delicate
軽い
Chou cream of coffee taste chou on tiramisu of pudding. You can eat only separately, but each part has clear taste and good.
コーヒー風味のシューのシュークリームが、ティラミス風のプリンに載ったもの。上下はバラバラにしか食べられないが、どちらも風味がしっかりしていて良い。
79
CAKESBaumkuchen
バウムクーヘン
Oenosato Natural Farm
大江ノ郷自然牧場
Yazu gun(Shimane)
八頭郡(島根)
Delicate
軽い
Sophisticated baumkuchen with faint fragrant sponge and rich egg umami. Sponge is wet and easy to eat without dry texture.
仄かに香る生地の香ばしさと卵の旨味が上品なバウムクーヘン。生地はしっかりとしており、ぼそぼそ感もなく食べやすい。
80
CAKESComme New Yorker
コムニューヨーカー
Patisserie Paris S'eveille
パティスリーパリセヴェイユ
Jiyugaoka(Tokyo)
自由ヶ丘(東京)
Delicate
軽い
Fresh cheese cake with cheese fragrant mousse over sour sweet citron confiture. Texture of crumble is nice.
チーズの風味香るムースの下に甘酸っぱいシトロンコンフィを敷いたさっぱりしたチーズケーキ。上に載せたクランブルの食感も良い。
81
CAKESCafé Tonka
カフェトンカ
Patisserie Paris S'eveille
パティスリーパリセヴェイユ
Jiyugaoka(Tokyo)
自由ヶ丘(東京)
Strong
濃厚
Chocolate cake with multi layer of taste from simple brownie under deep ganache and coffee cream.
さっぱりしたブラウニーの上に濃厚なガナッシュとコーヒークリームが複層的な味わいをもたらすチョコレートケーキ。
82
CAKESChocolat Banane
ショコラ・バナーヌ
Chez Shibata
シェ・シバタ
Kakuozan(Nagoya), Gifu
覚王山(名古屋)、岐阜
Strong
濃厚
Well matched banana taste cream and wet choco sponge. Choco sponge is especially good with fragrance like tiramisu.
バナナ味のクリームとしっとりとしたチョコスポンジのマッチングが絶妙。特にチョコスポンジの部分がティラミスを彷彿とさせるような芳醇さで良い。
83
CAKESBalalaika
バラライカ
Chez Shibata
シェ・シバタ
Kakuozan(Nagoya), Gifu
覚王山(名古屋)、岐阜
Delicate
軽い
Mousse cake accent with sophisticated scent of vanilla and raichi mousse covering passion fruits confiture. Nuts base also give nice accent.
仄かに感じるヴァニラとライチの上品なムースの中にパッションフルーツ系のコンフィチュールが包まれたメリハリのあるムース。ナッツ系のベースもアクセントとなり楽しめる。
84
CAKESInner Skin Chestnut Roll
渋皮マロンロール
La Maree de Chaya
ラ・マーレ・ド・チャヤ
Yokosuka(Kanagawa)
横須賀(神奈川)
Delicate
軽い
Roll cake with chestnut flavored cream including inner skin chestnut. Sophisticated and clear taste.
風味いっぱいの栗が混ざったさっぱりしたマロンクリームのロールケーキ。上品だがはっきりした味。
85
CAKESChou Cream
シュークリーム
Sucre-rie
シュークリー
Ningyocho(Tokyo)
人形町(東京)
Strong
濃厚
One and only chou cream covering rich cream by crispy chou with sesame.
パリッと香ばしいシューにまぶされたゴマが更なる香りを加え、旨みのあるクリームと相まって、他に無いシュークリームとなっている。
86
CAKESFromage Cru
フロマージュクリュ
Sucre-rie
シュークリー
Ningyocho(Tokyo)
人形町(東京)
Strong
濃厚
Rich cheese cake with sour sweet lemon confiture and cream cheese accentuated by rasberry.
レモンコンフィチュールとクリームチーズの酸味と甘味に、ラズベリーがアクセントを加え旨味溢れるチーズケーキ。
87
CAKESTopaz
トパーズ
Asterisque
アステリスク
Uehara(Tokyo)
上原(東京)
Delicate
軽い
Multi layers of umami from sweet melon, sour sweet pineapple and covering cream. Unified well within cup, easy to mix with base cookies.
メロンの甘みとパイナップルの甘みと酸味が程よく混ざり、クリームに優しく包まれ複層的な旨味。器に入っておりベースのクッキーとも混ぜやすく一体感あり。
88
CAKESCitrus
シトラス
Pavlov
パブロフ
Kannai(Kanagawa)
関内(神奈川)
Strong
濃厚
Well balanced pound cake between liquor full of sponge and topping of fresh and sweet citrus.
フレッシュさと甘味一杯の柑橘類のトッピングと洋酒のコクが効いたさっぱりめのケーキが良いバランスのパウンドケーキ。   
89
CAKESCake aux Fruits
ケーク・オ・フリュイ
Pavlov
パブロフ
Kannai(Kanagawa)
関内(神奈川)
Strong
濃厚
Very deep with its liquor full of sponge and sour dry fruits and nuts.
酸味のあるドライフルーツとナッツが混ざったケーキは洋酒が効いて兎に角濃厚。
90
CAKESChocolat Orange
ショコラオランジェ
Pavlov
パブロフ
Kannai(Kanagawa)
関内(神奈川)
Strong
濃厚
Chocolate pound cake with orange peel inside, coated by chocolate.
オレンジピールが練り込まれたチョコパウンドケーキの表面をチョコでコーティングした一品
91
CAKESCream Vanilla
クレームバニーユ
Pavlov
パブロフ
Kannai(Kanagawa)
関内(神奈川)
Strong
濃厚
Pound cake ganache like vanilla cream inside with crispy caramelized coating.
ガナッシュ状のバニラクリームが中に入ったパウンドケーキの上を固くキャラメリゼしたコーティングで覆った一品
92
CAKESWhite Peach Short Cake
白桃のショートケーキ
Henri Charpentier
アンリシャルパンティエ
Ashiya(Hyogo)etc
芦屋(兵庫)他
Delicate
軽い
Short cake with full of juicy and sweet peach. Sponge is simple, cream has slight sourness, well balanced with peach.
ジューシーで甘い桃が大量に入ったショートケーキ。スポンジはさっぱりとしており、クリームには僅かな酸味があり、バランスが取れている。
93
CAKESÉclair
エクレア(各種)
Sadaharu Aoki
サダハル・アオキ
Akasaka(Tokyo), Paris etc
赤坂(東京)、パリ他
Strong
濃厚
One and only. Deep taste éclair with multi layer fragrant cream and coated chou.
高い香りが複雑に重なった味わいのクリームと、シュー生地の上のコーティングにより大人っぽい感じのエクレア。他にはない。
94
CAKESSapin Bamboo
サパンバンブー
Sadaharu Aoki
サダハル・アオキ
Akasaka(Tokyo), Paris etc
赤坂(東京)、パリ他
Strong
濃厚
Christmas cake with rich chocolate and liqour sponge accentuated by Maccha cream.
チョコとリキュールが濃厚な生地に抹茶クリームが効いたクリスマスケーキ。
95
CAKESLe Pot
ル・ポ
Toshi YoroizukaRoppongi(Tokyo)
六本木(東京)
Strong
濃厚
Chou cream with well rum dipped savarin.
ザバランのラム酒がよく効いたシュークリーム
96
CAKESJapanese Maron Baton Chou
和栗バトンシュー
Creme de la Creme
クレーム・デ・ラ・クレーム
Nakagyo(Kyoto)
中京(京都)
Delicate
軽い
Good balance between fragrant maron with no syrup and light sweet cream. Surface of chou is crispy.
シロップ漬けではない風味いっぱいの栗とささっぱりした甘いクリームが良いバランス。シューは表面はパリッとしている。
97
CAKESRoll Maron
ロールマロン
OGGIMeguro(Tokyo)
目黒(東京)
Strong
濃厚
Rich swiss roll with its maron grasse flavored cream. Maron grasse on top are also deep, while sponge is wet and simple.
クリームのマロングラッセ風味が濃厚なロールケーキ。載せたマロングラッセも濃厚、スポンジはしっとりさっぱり。
98
CAKESCheese Cookie
チーズクッキー
Tokyo Milk Cheese Factory
東京ミルクチーズ工場
Shibuya(Tokyo) etc
渋谷(東京)、その他
Strong
濃厚
Rich cheese taste full of cookie with Camembert or Gorgonzora cream.
カマンベールやゴルゴンゾーラベースのクリームを挟んだ、チーズの濃さがそのまま感じられる旨味のクッキー。
99
CAKESPandolcebasso Genovese
パンドルチェバッソ・ジェノヴェーゼ
StefanoAnna
ステファノアンナ
Kichijoji(Tokyo)
吉祥寺(東京)
Delicate
軽い
Flavor full of raisin and orange peel covered by simply sweet cookie unlike its hard look. For Christmas.
風味一杯のレーズンとオレンジピールを、硬そうな外見とは裏腹にほろりと素朴な甘みのクッキーが包んだクリスマス名物。
100
CAKESMaccha milk
抹茶ミルク
Deux mille
ドゥ・ミール
Hokuto(Yamanashi)
北杜(山梨)
Delicate
軽い
Maccha au lait mousse. Mild mousse accentuated by flavor and bitterness of maccha.
抹茶オレのムース。まろやかなムースに抹茶の風味と苦みが仄かに顔を出す。
101
CAKESCoffee
コーヒー 
Deux mille
ドゥ・ミール
Hokuto(Yamanashi)
北杜(山梨)
Strong
濃厚
Tiramisu like cake. Very rich coffee flavor.
ティラミスのようなケーキ。コーヒーの風味が濃厚。
102
CAKESStrawberry and pistachio éclair
苺とピスタチオのエクレア
Peters
ピータース
Saku(Nagano)
佐久(長野)
Delicate
軽い
Nutty choco chou and lightly flavored pistachio cream together with sweet and juicy strawberry making nice balanced éclair.
ナッツの効いたチョコシューと仄かなピスタチオの香りが軽いクリームと甘くジューシーな苺が良いバランスのエクレア。
103
CAKESBlueberry
ブルーベリー
Peters
ピータース
Saku(Nagano)
佐久(長野)
Delicate
軽い
Sweet blueberry jure with fragrant sponge and fresh cream making nice aftertaste.
甘いブルーベリージュレを卵の風味一杯の生地とさっぱりとしたクリームで、後味の良いケーキ。
104
CAKESPraline Café
プラリネカフェ
Peters
ピータース
Saku(Nagano)
佐久(長野)
Strong
濃厚
Roll cake with deep coffee klavored sponge and rich umami almond butter cream.
濃い珈琲風味のスポンジと旨味溢れる軽いアーモンドのバタークリームのロールケーキ
105
CAKESKinako Rum Raisin Poundcake
きなこラムレーズンパウンドケーキ
Funabashiya Koyomi
船橋屋こよみ
Hiroo(Tokyo)
広尾(東京)
Strong
濃厚
Firm sponge poundcake with deep rum raisin and simple Kinako(bean powder)
しっかり詰まった生地に濃厚なラムレーズンとさっぱりしたきな粉が香るパウンドケーキ
106
CAKESBanana Roll
バナナロール
Fukiya Shoten
フキヤ商店
Nozawa Onsen(Nagano)
野沢温泉(長野)
Delicate
軽い
Banana Roll rapping sweet banana and full of cream by wet thin sponge. Volume of cream is outstanding. Unity of cream and sponge is good. Only for winter.
しっとりした薄めのスポンジで熟れたバナナとたっぷりの生クリームを包んだバナナロール。溢れんばかりのクリームが特徴。スポンジとの一体感も抜群。冬季限定。
107
CAKESCafé Royal
カフェロワイヤル
Kanazawaya Coffee
金澤屋珈琲店
Kanazawa(Ishikawa)
金沢(石川)
Strong
濃厚
Coffee cake with very strong Brandy. Got drunk.
ブランデーが強烈に効いたコーヒーケーキ。酔います。
108
CAKESHugo Chocolat
ユーゴショコラ
Hugo&VictorSèvres - BabyloneParis, Tokyo
新宿(東京)、パリ
Strong
濃厚
With rich ganache base, multiple layers of flavor coming from crispy chocolate, nuts and faint scent of spices making chocolate cake special.
しっとりしたガナッシュにクリスピーなチョコとナッツ、更に若干のスパイス風味が多層な風味をもたらすケーキ。
109
CAKESMonsieur Chou Marron
ムッシュシューマロン
Hugo&VictorSèvres - BabyloneParis, Tokyo
新宿(東京)、パリ
Delicate
軽い
Chou cream with full of high flavor marron and light marron cream.
風味一杯の栗とフワッと軽いマロンクリームの旨みいっぱいなシュークリーム。
110
CAKESTart Pamplemoussess
タルトパンプルムース
Hugo&VictorSèvres - BabyloneParis, Tokyo
新宿(東京)、パリ
Delicate
軽い
Tart with good balance between sour sweet citrus and rich custard cream.
柑橘系の甘酸っぱさをコクのあるカスタードクリームでまとめたバランスの良いタルト。
111
CAKESShort Cake Fraise
ショートケークフレーズ
Hugo&VictorSèvres - BabyloneParis, Tokyo
表参道(東京)、パリ
Strong
濃厚
Short cake with full of fresh sweet strawberry. Vanilla and lemon taste brings richness to cream. Plain sponge giving good balance.
フレッシュで甘い苺が大量に入ったショートケーキ。バニラとレモンが濃厚に効いたクリームが深いコクをもたらす。落ち着いた味のスポンジも良いバランス。
112
CAKESGateau Sakura
ガトーサクラ
Hugo&VictorSèvres - BabyloneParis, Tokyo
表参道(東京)、パリ
Strong
濃厚
Cake with full of fragrance from rich mousse and salted sakura flower flavored cream.
塩漬けサクラ風味のクリームとコクのあるムースで薫り高いケーキ。
113
CAKESGuanaja
グアナラ
Le Sucre
ル・シュクル
Ukiha(Fukuoka)
うきは(福岡)
Strong
濃厚
Enjoyable with variation of rich deep ganache and fresh and sour cream inside.
濃厚なガナッシュの中に隠れたさっぱりしたクリームの変化が楽しい。
114
CAKESStrawberry Litchee
苺ライチ
Le Sucre
ル・シュクル
Ukiha(Fukuoka)
うきは(福岡)
Delicate
軽い
Cake with litchee and strawberry mousses covered by white chocolate. Full of umami inside fresh sweetness.
ライチと苺のムースをホワイトチョコでコーティングしたケーキ。さっぱりとした甘味の中にも旨味溢れる。
115
CAKESLatte
ラテ
Le Sucre
ル・シュクル
Ukiha(Fukuoka)
うきは(福岡)
Delicate
軽い
Cake with multi layer texture from latte taste ganache and crispiness. Enjoyable with various umami.
ラテ風味のガナッシュとクリスピーな食感が多層なケーキ。旨味に変化あり楽しい。
116
CAKESIMURI Cheese
IMURIチーズ
IMURI
西洋菓子工房イムリ
Fukuoka(Fukuoka)
福岡(福岡)
Strong
濃厚
It is like middle of baked and non-baked cheese cake. Rich cream cheese and castard mixed like cream but not sticky texture. Cookie base of non baked cheese cake is covering cream, unique form.
レアチーズケーキとベイクドチーズケーキの間のよう。クリームチーズとカスタードが合わさった感じの濃厚だがしつこさのない食感。レアチーズケーキのクッキーベースが外側にある独特の形状。
117
CAKESJade
翡翠
IMURI
西洋菓子工房イムリ
Fukuoka(Fukuoka)
福岡(福岡)
Delicate
軽い
On fragrant cookie base, fresh white moussess covering sponge of maccha and chocolatewith multiple layer. Color of sponge is dark but taste is light.
香ばしいクッキーの台に白いさっぱりしたムースで包まれた抹茶とチョコスポンジが交互に重なったケーキ。ムースの中には濃厚な色のスポンジが入っているが、軽い味わい。
118
CAKESCookies&Cream Chou
クッキー&クリームシュー
Beardpapa
ビアードパパ
Everywhere(Japan)
全国(日本)
Delicate
軽い
Season only. Chou cream with crispy thin chou and full of chocolate cookie cream. Fragrant.
季節限定品。カリッサクッとした薄いシューにたっぷりとチョコクッキー風味のクリームが入ったシュークリーム。香ばしい。
119
CAKESPie Chou Cream
パイシュークリーム
Beardpapa
ビアードパパ
Everywhere(Japan)
全国(日本)
Delicate
軽い
Chou cream with crispy thin chou and full of custard cream. Mild sweetness and light taste.
カリッサクッとした薄いシューにたっぷりとカスタードクリームが入ったシュークリーム。優しい甘さで軽い味わい。
120
CAKESKarinto Chou
かりんとうシュー
Beardpapa
ビアードパパ
Everywhere(Japan)
全国(日本)
Delicate
軽い
Season only. Chou cream with Karinto taste crispy thin chou and full of light cream sweet beans added.
季節限定品。かりんとう風味のカリッサクッとした薄いシューにたっぷりと軽いあずき入りクリームが入ったシュークリーム。
121
CAKESCrispy Ring Chou
ザックザック輪っかシュー
Beardpapa
ビアードパパ
Everywhere(Japan)
全国(日本)
Strong
濃厚
Season only. Chou with rich vanilla caramel cream covered by crispy ring chou. With fragrant croquant, full of umami.
季節限定品。カリッとしたリング状のシューに濃厚なバニラキャラメルクリームが入ったシュー。クロッカンの香ばしさがあり、旨み一杯。
122
CAKESFresh Lemon Tart
生絞りレモンタルト
Patisserie ROkusawa(Tokyo)
奥沢(東京)
Delicate
軽い
Sour lemon curd on fragrant, stiff and wet tart.
酸っぱいレモンカードが香ばしく詰まったしっとりとしたタルト生地に乗ったタルト
123
CAKESSouffle Rollcake
スフレロールケーキ
Patisserie ROkusawa(Tokyo)
奥沢(東京)
Delicate
軽い
Fresh custard rolled by light cream and sponge
爽やかなカスタードを軽いクリームとスポンジでロールしたケーキ
124
CAKESRich Cheese Cake
濃厚チーズケーキ
Patisserie ROkusawa(Tokyo)
奥沢(東京)
Strong
濃厚
Cheese cake with stiff, rich and deep cheese on salty cookies
密度の濃いチーズ生地の下にかりっとした塩の効いたクッキー生地を引いたチーズケーキ
125
CAKESBenikotobuki Sweet Potate
さつまいもやの紅寿
ROYALKagoshima Airport (Kagoshima)
鹿児島空港(鹿児島)
Strong
濃厚
Sweet potate making out of whole sweet potate. Natural sweetness of Satsuma Potate and dry wet texture coming together.
薩摩芋ごとスイートポテトにしたような一品。薩摩芋の自然な甘さとほくほくした食感が両立。
126
CAKESTart Aprico
タルトアプリコ
K.VINCENT
カー・ヴァンソン
Iidabashi(Tokyo)
飯田橋(東京)
Strong
濃厚
Tart with full of strong taste apricot even inside. Rich and orange flavored cream adding mildness.
中までぎっしり濃い杏が詰まったタルト。コクがあり柑橘の風味が効いたクリームがまろやかさを加える。
127
CAKESCaramel Chou
キャラメルシュー
K.VINCENT
カー・ヴァンソン
Iidabashi(Tokyo)
飯田橋(東京)
Strong
濃厚
Chou cream various taste from deep to mild with mostly mild caramel cream and strong caramel aroma limited on surface and deep inside core of cream. Chou is also nice with crispy texture.
キャラメルの強い香ばしさは外側とクリームの極中心部に留め、全体はふんわりとキャラメル風味のクリームで、強さも優しさもある変化に富んだシュークリーム。シューもサクッとして美味しい。
128
CAKESLiz au Lait Imperial
リオレアンペリアル
K.VINCENT
カー・ヴァンソン
Iidabashi(Tokyo)
飯田橋(東京)
Delicate
軽い
Pudding with milk dipped rice and faint vanilla flavored custard cream. Light cream comes with scent of leaf on top, one and only.
ミルクが優しい米がふんわりとバニラ風味なカスタードに入ったプリン。軽いクリームはトッピングの葉の香りがふわりとして唯一無二。
129
CAKESAmer80
アメール80%
K.VINCENT
カー・ヴァンソン
Iidabashi(Tokyo)
飯田橋(東京)
Strong
濃厚
Chocolate cake consist of multi layers of chocolate in various forms, mousse, ganache and sponge. Wet, fragrant and deep rich.
チョコレートが、ムース、ガナッシュ、スポンジと様々な形で多層に構成するチョコレートケーキ。しっとり芳醇で濃厚。
130
CAKESNicola
ニコラ
Patisserie Vivienne
パティスリーヴィヴィエンヌ
Nagoya(Aichi)
名古屋(愛知)
Strong
濃厚
Bitter chocolate covering sweet milk mousse and ganache. Crispy chocolate at the bottom provide nice accent.
甘いミルクムースとガナッシュの層をビターなチョコでコーティングしたケーキ。底に薄く敷かれたパリッとしたチョコレートも良いアクセント。
131
CAKESAgrumes
アグリューム
Patisserie Vivienne
パティスリーヴィヴィエンヌ
Nagoya(Aichi)
名古屋(愛知)
Delicate
軽い
Thin chocolate sponge layer at bottom accentuate light fresh orange flavored mousse by bitterness. Fruit in syrup on top with strong taste provide sharp impression.
柑橘の酸味でさっぱりとした軽いムースの底に薄いチョコレートスポンジの層がビターさを効かせた爽やかなケーキ。上に乗せたフルーツの漬け込みが柑橘の風味一杯でこれも味を引き締めている。
132
CAKESChocolate Scone
チョコレートスコーン
Patisserie Vivienne
パティスリーヴィヴィエンヌ
Nagoya(Aichi)
名古屋(愛知)
Delicate
軽い
Scone full of sour chocolae chip. Scone itself is light and wet, good balance with chocolate.
酸味のあるチョコレートがチップ状に入ったスコーン。生地はしっとりと軽く、チョコとのバランスが良い。
133
CAKESMaccha Opera
抹茶のオペラ
Irikawaya
入河屋
Mikkabi(Shizuoka)
三ケ日(静岡)
Strong
濃厚
Japanese style opera with multi layers of wet maccha sponge and bitter ganache, deep bitter maccha sauce. Strong panch from maccha taste.
濃厚で抹茶の苦みと風味が強いソースの下にしっとりとした抹茶スポンジと苦みのあるガナッシュを多層に重ねた和のオペラ。抹茶のパンチがある。
134
CAKESAn Butter Croissant
あんバタークロワッサン
Irikawaya
入河屋
Mikkabi(Shizuoka)
三ケ日(静岡)
Delicate
軽い
Fragrant and crispy croissant holding rich butter and sweet bean paste full of bean flavor.
香ばしくサクッとしたクロワッサンに小豆の風味一杯の餡とコクのあるバターを挟んだパン。
135
CAKESMikan Monaka
みかん最中
Irikawaya
入河屋
Mikkabi(Shizuoka)
三ケ日(静岡)
Strong
濃厚
Monaka with deep Jaoanese orange taste white sweet paste. Monaka is thin.
濃いみかん風味白餡の最中。最中は薄い。
136
CAKESNo Baked Cheesecake
レアチーズケーキ
Irikawaya
入河屋
Mikkabi(Shizuoka)
三ケ日(静岡)
Delicate
軽い
No baked cheese cake with sour white cream on top, rich cheese and fragrant cookie base.
酸味の強い白いクリームの下にコクのあるチーズケーキと香ばしいクッキーを敷いたレアチーズケーキ。
137
CAKESShallot
シャロット
Irikawaya
入河屋
Mikkabi(Shizuoka)
三ケ日(静岡)
Strong
濃厚
Cake with gentle chocolate taste. Deep umami from ganache stands together with freshness thanks to spricot flavor.
優しいチョコ風味のケーキ。アプリコットの風味もあり、ガナッシュの濃厚な旨みとさっぱり感が両立。
138
CAKESLemon Cake
レモンケーキ
Irikawaya
入河屋
Mikkabi(Shizuoka)
三ケ日(静岡)
Delicate
軽い
Lemon cake with lemon peel sponge. Fresh together with light sugar coating.
レモンピールが練り込まれた生地のレモンケーキ。シュガーコーティングもさっぱりとして爽やか。
139
CAKESBaba al Rum
ババオラム
Shinsen Endo-risaburo
神泉 遠藤利三郎商店
Shinsen(Tokyo)
神泉(東京)
Strong
濃厚
Sponge cake incerting rum by tube. Fully wet sponge is simple sweetness making you can taste rum straight. Fruit is sweet and good much with rich cream.
チューブでラムを注入するスポンジケーキ。スポンジはヒタヒタだがシンプルな味でラムを程よく味わえる甘さ。フルーツは甘く濃厚なクリームとの相性も良い。
140
CAKESFresh Cream Chou
フレッシュクリームシュー
OAHU Kyoto
オアフ京都
Nishijin(Kyoto)
西陣(京都)
Delicate
軽い
Chou cream with light and rich fresh cream and firm custard cream covered by light chou. Full of umami.
軽い食感だがコクのある生クリームと密度のあるカスタードクリームを軽いシューで包んだシュークリーム。旨み一杯。
141
CAKESCoffee Cream Chou
コーヒークリームシュー
OAHU Kyoto
オアフ京都
Nishijin(Kyoto)
西陣(京都)
Strong
濃厚
Chou cream with deep coffee cream covered by crispy chou.
濃厚なコーヒークリームをサクッとしたシューで包んだシュークリーム。
142
CAKESPeach Pancake
桃のパンケーキ
Denny's
デニーズ
All over Japan
日本全国
Delicate
軽い
Seasons only. Pancake with suffle and firm egg fragrant sponge and fresh juicy peach covered by vanilla icecream and milky cream and fresh cream. Frozen rasberry makes good accent.
フワッとしつつ歯応えもある卵香るパンケーキとフレッシュでジューシーな桃をバニラアイスと練乳風のクリームとフレッシュクリームでまとめたパンケーキ。凍らせたラズベリーがアクセント。シーズン限定。
143
CAKESPeach Short Cake
桃ショートケーキ
FOUNDRY
ファウンドリー
Karuizawa(Nagano)
軽井沢(長野)
Delicate
軽い
Not only juicy peach but also fresh cream full of umami make you finish this big piece at once.
ジューシーな桃だけでなく、さっぱりした生クリームが旨み一杯で大きさを感じない。
144
CAKESMango Short Cake
マンゴーショートケーキ
FOUNDRY
ファウンドリー
Karuizawa(Nagano)
軽井沢(長野)
Delicate
軽い
Full of umami from fresh cream together with juicy mango makes you finish at once.
果実感一杯のマンゴーにさっぱりした生クリームが旨み一杯で大きさを感じない。
145
CAKESChestnut Mont-Blanc
新栗のモンブラン
FOUNDRY
ファウンドリー
Karuizawa(Nagano), Shibuya
軽井沢(長野)、渋谷
Strong
濃厚
Tower like mont blanc with new chestnut deep paste. Inside chestnut paste tower, multi layers of cream and autumn taste like sweet potates, full of umami and accents.
新栗の濃厚な栗ペーストがタワーのようなモンブラン。ペーストの中に、クリームやサツマイモの味覚が複層にあり、旨みと変化一杯。
146
CAKESKofu Pione and Seto Giants Sortcake
甲府ピオーネと瀬戸ジャイアンツのショートケーキ
FOUNDRY
ファウンドリー
Karuizawa(Nagano), Shibuya
軽井沢(長野)、渋谷
Delicate
軽い
Shortcake full of fresh Pione and Giants. Cream full of umami and sweet grape jam layer provide accents, providing multiple tastes.
爽やかなピオーネとジャイアンツが大量に載ったショートケーキ。旨み一杯のクリームと甘い葡萄ジャムの層が味に変化をもたらし、複層的な味わい。
147
CAKESRaisin
レザン
Patisserie Roku
パティスリー麓
Kurokawa(Kumamoto)
黒川温泉(熊本)
Strong
濃厚
Very deep ganache with ram raisin and chocolate. Cake holding ganache is fragrant, and good balance.
ラムレーズンとチョコを合わせたガナッシュが濃厚。サンドしている生地は香ばしく、良いバランス。
148
CAKESNoto Kintoki Baum
能登金時バウム
Le Musee De H
ルミュゼドゥアッシュ
Nanao(Ishikawa)
七尾(石川)
Strong
濃厚
Baumkuchen with high fragrance Kintoki sweet potate. Sophisticated taste fragrance overtakes sweetness.
ふんわりと金時芋の薫り高いバウムクーヘン。甘さより香ばしさが勝る上品さ。
149
CAKESKITO YUZU Fromage
KITO YUZU フロマージュ
KAORU KITO YUZUShibuya(Tokyo)
渋谷(東京)
Strong
濃厚
Rich and deep cheese cake with faint freshness on top of wet cookie base.
しっとりとしたクッキー生地の上に、濃厚でしっとりながら若干爽やかなチーズケーキ
150
CAKESFromage Blanc
コアントローショコラ
RICCAHakuba(Nagano)
白馬(長野)
Strong
濃厚
Multi layers of light chocolate sponge and slight sour fresh cream under rich chocolate cover.
まろやかなチョコの下に軽いチョコスポンジと少し酸味のあるさっぱりとしたクリームが多層になったケーキ。
151
CAKESCheese Tart
チーズタルト
RICCAHakuba(Nagano)
白馬(長野)
Delicate
軽い
Tart like baked cheese cake fresh with full of lemon sourness.
レモンの酸味いっぱいなベイクドチーズケーキ風タルト。
152
CAKESCoffee Rumba
コーヒールンバ
Monpigeon
モンピジョン
Hakuba(Nagano)
白馬(長野)
Strong
濃厚
Multi layers of slight bitter rich mocha cream. Simple taste of sponge enriches mocha flavor.
ほんのりビターなモカ香るクリームが多層に重なったケーキ。スポンジはシンプルでモカを引き立てる。
153
CAKESCreme au Beurre
クリームオブール
Monpigeon
モンピジョン
Hakuba(Nagano)
白馬(長野)
Strong
濃厚
Cake with multi layers of thick butter cream and light sponge, orange jam in between, covered by chocolate.
多層な厚いバタークリームと軽いスポンジの間にオレンジジャムが挟まり、周りをチョコレートでコーティングしたケーキ。
154
CAKESAmerican Chocolate Cake
アメリカンチョコレートケーキ
Monpigeon
モンピジョン
Hakuba(Nagano)
白馬(長野)
Strong
濃厚
Cake wet bitter chocolate and chocolate sponge with thin layers of light cream. Chocolate is the taste.
ビター且つ しっとりしたチョコとチョコスポンジでさっぱりとした薄い層のクリームを挟んだケーキ。チョコが全面に出ている。
155
CAKESMilky Way
ミルキーウェイ
Monpigeon
モンピジョン
Hakuba(Nagano)
白馬(長野)
Delicate
軽い
Cake with full of cream and fresh sweet strawberry. Full of rich umami coming with fresh texture by light cream.
フレッシュで甘い苺が入ったたっぷりのクリームのケーキ。コクがしっかりあり旨み一杯だがとても軽い食感のクリームで全体がさっぱり。
156
CAKESDel'Immo
デリーモ
DEL'IMMO
デリーモ
Akasaka(Tokyo)
赤坂(東京)
Strong
濃厚
Cake with rich caramel ganache on the base of hazel nuts sponge and black tea sponge. Macaron on top is mocha taste. Good balance between sweetness and umami.
濃厚なキャラメル風味のガナッシュがヘーゼルナッツスポンジと紅茶風味のスポンジに載ったケーキ。上のマカロンもモカ風味。甘さと旨さのバランスが良い。
157
CAKESApurimac
アプリマク
VINGT-SEPT27
ヴァンセット
Nagano(Nagano)
長野(長野)
Strong
濃厚
Rich and deep chocolate mousse with silky texture at right level of richness.
濃厚なチョコレートムースが滑らかな舌触りでしつこさがない一品。
158
CAKESFrasier The
フレジェ・テ
VINGT-SEPT27
ヴァンセット
Nagano(Nagano)
長野(長野)
Delicate
軽い
Cake with red tea ganache full of fresh juicy strawberry rich light cream on. Sophisticated.
瑞々しく爽やかな苺が大量に入った紅茶のガナッシュにコクのある軽いクリームが載ったケーキ。上品なまとまり。
159
CAKESColline
コリーヌ
VINGT-SEPT27
ヴァンセット
Nagano(Nagano)
長野(長野)
Delicate
軽い
Cake with wet silky texture pistachio cream on fragrant berry tart. Good match of butter like umami from pistachio and tart fragrance.
滑らかでしっとりした舌触りのピスタチオクリームが、ベリーが入った香ばしいタルトに載ったケーキ。ピスタチオのバターのような旨みとタルトの香ばしさが良い相性。
160
CAKESParis Canaille
パリカナイユ
VINGT-SEPT27
ヴァンセット
Nagano(Nagano)
長野(長野)
Delicate
軽い
Fragrant tart with wet silky texture coffee cream and ganache inside. Orange peel in cream enhance umami of cream.
滑らかでしっとりした舌触りのコーヒークリームと中のガナッシュが載った香ばしいタルト。クリームに入ったオレンジピールもクリームの旨みを引き立てる。
161
CAKESZuccotto
ズコット
KEINOSHIN
ケイノシン
Nagano(Nagano)
長野(長野)
Strong
濃厚
Good balance among sourness of dry fruits, chocolate and flavor of nuts.
ドライフルーツの酸味とチョコ、ナッツのコクが良いバランス
162
CAKESCaramel Sale
キャラメル・サレ
KEINOSHIN
ケイノシン
Nagano(Nagano)
長野(長野)
Strong
濃厚
Rich caramel sweetness and flavor without sticky texture.
キャラメルの風味と甘みが濃厚だが後味はさっぱり。
163
CAKESFromage Blanc
チーズクーヘン
KEINOSHIN
ケイノシン
Nagano(Nagano)
長野(長野)
Delicate
軽い
No baked cheese cake. Rich cheese umami together with faint freshness from lemon.
半生なチーズケーキ。仄かな酸味が爽やかで、チーズのコクも活きている。
164
CAKESPassion Fruits
パッションフルーツ
KEINOSHIN
ケイノシン
Nagano(Nagano)
長野(長野)
Delicate
軽い
Fresh sweet sour with passion fruits and caramel.
パッションフルーツの酸味とキャラメルの甘さで爽やかな甘酸っぱさ。
165
CAKESGateau Normand
ガトーノルマンド
KEINOSHIN
ケイノシン
Nagano(Nagano)
長野(長野)
Strong
濃厚
Pound cake with wet sponge full of liqour and dry fruits. Full of umami.
ドライフルーツとしっとりとしてリキュールの風味が感じられるスポンジのパウンドケーキ。旨味が一杯。
166
CAKESGateau Reine
ガトレーヌ
Mont d'Ore
モンドール
Nagano(Nagano)
長野(長野)
Strong
濃厚
Cake with creamy chocolate mousse and wet chocolate sponge united. Silky texture umami rich taste.
クリーミーなチョコムースとしっとりしたチョコスポンジが一体となり重なったケーキ。滑らかで旨みのみ濃厚。
167
CAKESLemon Cake
レモンケーキ
Mont d'Ore
モンドール
Nagano(Nagano)
長野(長野)
Strong
濃厚
Lemon cake with lemon sour fresh sugar coating and wet sponge full of umami.
しっかりとレモンの酸味を感じられる爽やかなコーティングと、旨味一杯のしっとりとしたスポンジのレモンケーキ。
168
CAKESRock Chou
岩シュー
Mont d'Ore
モンドール
Nagano(Nagano)
長野(長野)
Strong
濃厚
Chou cream with large amount of rich vanilla custard cream and fragrant crispy chou.
香ばしいほどにサクサクなシューにバニラが効いた濃厚なカスタードクリームが大量に入ったシュークリーム。
169
CAKESCake au Beurre
ケーク・オ・ブール
Backen Mozart
バッケンモーツァルト
Hatsukaichi(Hiroshima)
廿日市(広島)
Strong
濃厚
Cake with butter like shape. Rich deep butter cream without heaviness. Peanuts and sweet sour apricot jam between multi layers of sponge accentuate with freshness.
バターのような見た目のケーキ。濃厚でコクがあるがしつこさのないバタークリームの中には積み重ねたスポンジの層の間のピーナッツと甘酸っぱいアプリコットジャムも爽やかな風味を加える。
170
CAKESFinancier Cafe
フィナンシェカフェ
パティスリー パルティシォン
Patisserie Partition
Mikkabi(Shizuoka)
三ケ日(静岡)
Strong
濃厚
Hghly coffee fragrant financier. Full of umami and fragrance without being greasy.
コーヒーの薫り高いフィナンシェ。油っぽさはなく旨さと薫りが一杯。
171
CAKESCake Fruits
ケークフリュイ
パティスリー パルティシォン
Patisserie Partition
Mikkabi(Shizuoka)
三ケ日(静岡)
Strong
濃厚
Pound cake full of umami from liqour full of sponge and dry fruits. Right level of sweetness and deepness without being too much.
お酒が効いたスポンジとドライフルーツが旨み一杯のパウンドケーキ。くどさも甘さも少ない良いバランス。
172
CAKESCake Chocolat
ケークショコラ
パティスリー パルティシォン
Patisserie Partition
Mikkabi(Shizuoka)
三ケ日(静岡)
Strong
濃厚
Pound cake full of umami and fragrance from chocolate.
チョコレートの旨みと薫り一杯のパウンドケーキ。
173
CAKESTiramisu
ティラミス
Jokiya
薩摩蒸気屋
Kirishima(Kagoshima)
霧島(鹿児島)
Strong
濃厚
Cake with meringue on top of tiramisu mousse. Unlike its color, it really tastes like tiramisu.
ティラミス味のムースの上にメレンゲが載ったケーキ。色とは異なりティラミス味がしっかりする。
174
CAKESNo-baked Cheesecake
レアチーズケーキ
Jokiya
薩摩蒸気屋
Kirishima(Kagoshima)
霧島(鹿児島)
Strong
濃厚
No-baked cheesecake with cookies on cheese, not cookie base. Cheesecake part is wet and full of rich umami.
クッキー生地ではなく上にクッキーが載ったレアチーズケーキ。チーズ生地はねっとりと濃厚な旨み一杯。
175
CAKESMini Baum
酒の宴バウムミニ
Sennenkoujiya
千年こうじや
MinamiUonuma(Niigata), Tokyo
南魚沼(新潟)、東京
Strong
濃厚
Full of umami from wet soft baumkuchen sponge with faint scent of liquor and thin sugar coating.
しっとり、ふわりとしたバウムクーヘンの生地は、仄かに洋酒が薫り、薄いシュガーコーティングも纏って、旨み一杯。
176
CAKESNon Baked Cheesecake
レアチーズケーキ
Forest of Fruiju
フルージュの森工房
Benten(Osaka)
弁天(大阪)
Delicate
軽い
Fresh cheesecake with sweet sour berry and fresh cheese cream.
甘酸っぱいベリーと爽やかなチーズクリームでさっぱりとしたチーズケーキ。
177
CAKESGateau Chocolate
ガトーショコラ
Forest of Fruiju
フルージュの森工房
Benten(Osaka)
弁天(大阪)
Delicate
軽い
Wet chocolate sponge has light texture, matching well with simple cream and fresh orange.
しっとりしたチョコレート生地は歯応えは軽く、さっぱりとしたクリームと爽やかな夏みかんとの相性も良い。
178
CAKESMont Blanc
モンブラン
Forest of Fruiju
フルージュの森工房
Benten(Osaka)
弁天(大阪)
Delicate
軽い
Mont Blanc with fresh and full of umami cream inside rich chestnut taste maron paste. Tart at base is fragrant and matches well.
しっかりと栗の味わいがあるマロンペーストの中にフレッシュで旨み一杯の生クリームが入ったモンブラン。ベースのタルトは香ばしく、良いバランス。
179
CAKESDeep Cheesecake
濃厚チーズケーキ
Hokkaido Milk Castella
北海道牛乳カステラ
Shin-Chitose(Hokkaido)
新千歳(北海道)
Strong
濃厚
Cheesecake with rich cheese taste and creamy texture. Special one.
濃厚なチーズの味とクリームのような滑らかな舌触りのチーズケーキ。極上。
180
CAKESOmelet Orange
オムレットオランジェ
Echire
エシレ
Umeda(Osaka)
梅田(大阪)
Strong
濃厚
Firm texture omelet binding cream with lots of orange peels. Multiple of freshness and umami.
歯応えのあるオムレット生地に大量にオレンジピールが入ったクリームが載ったオムレツ。爽やかさと旨みが重なる。
181
CAKESChou Beurre
シューブール
Echire
エシレ
Umeda(Osaka)
梅田(大阪)
Strong
濃厚
Chou full of butter cream with rich butter umami. Chou is crispy and fragrant.
バターの旨みが高いバタークリームがぎっしり入ったシュー。シューはカリッと香ばしい。
182
CAKESMaple Baumkuchen
メイプルバウムクーヘン
Chinzansou Tokyo
ホテル椿山荘東京
Edogawabashi(Tokyo)
江戸川橋(東京)
Strong
濃厚
Baumkuchen full of rich fragrance from maple. Wet and soft.
メイプルが濃厚に薫るバウムクーヘン。しっとり。
183
CAKESÉclair Banane
エクレールバナーヌ
Acidracines
アシッドラシーヌ
Tenmanbashi(Osaka)
天満橋(大阪)
Strong
濃厚
Éclair full of banana rich fragrant cream.
バナナが濃厚に薫るクリームが大量に入ったエクレア。
184
CAKESPompano
ポンパノ
Acidracines
アシッドラシーヌ
Tenmanbashi(Osaka)
天満橋(大阪)
Strong
濃厚
Multi layers of good balanced sweetness and sourness, fresh sour kiwi mint jelly, cheese cream full of umami, mango and kiwi source. Each part has strong taste.
キウイが入ったミントゼリーは爽やかな酸味があり、その下には旨み一杯のチーズクリーム、マンゴーとキウイの層と甘味と酸味が良いバランスで存在。それぞれの味は強い。
185
CAKESEsperanza
エスペランサ
Acidracines
アシッドラシーヌ
Tenmanbashi(Osaka)
天満橋(大阪)
Strong
濃厚
Cake with multi layers of chocolate, mousse and sponge. Accentuating taste with orange liqour on top.
チョコレートがムースとスポンジの各層で重なったケーキ。トップのオレンジリキュールが効いて味にアクセントを与える。
186
CAKESThe Pudding
極みプリン
Tanimachi K&R
谷町スイーツ倶楽部K&R
Tanimachi(Osaka)
谷町(大阪)
Strong
濃厚
Caramel source full of vanilla beans under liquid like soft pudding. Full of umami.
とろりとした食感のプリンの下にバニラビーンズ一杯のソースがあるプリン。旨み一杯。
187
CAKESFruits Short Cake
フルーツショートケーキ
Tanimachi K&R
谷町スイーツ倶楽部K&R
Tanimachi(Osaka)
谷町(大阪)
Delicate
軽い
Short cake with sponge, cream and strong taste fruits. Peach in layers has ful of fragrance and extra sweetness, taste so nice.
それぞれの味がはっきりとしたフルーツと軽いクリームとスポンジのショートケーキ。層の間にある桃は最高に甘味と風味が一杯で旨い。
188
CAKESPeach Short Cake
桃のショートケーキ
Gokan
五感
Umeda(Osaka)
梅田(大阪)
Delicate
軽い
Short cake full of peach with soft juicy texture and fresh sweetness. Sponge has high fragrance of egg, cream fresh, nice balance with peach.
柔らかでジューシーで爽やかな甘味がある桃が大量に入ったショートケーキ。スポンジは卵の風味が高く、クリームはさっぱりとして、桃と良いバランス。
189
CAKESCheesecake
チーズケーキ
Gokan
五感
Umeda(Osaka)
梅田(大阪)
Delicate
軽い
Mousse like light cheesecake has fresh taste with lemon. Thin cookie base fragrant together with rich raisin layer.
ムースのように軽いチーズケーキはレモンの風味があり爽やかな味わい。下にコクのあるレーズンが敷かれ、ベースは薄く香ばしくしっかりとしている。
190
CAKESPeach Sier
モモジエ
Ordinaire
オーディネール
Namba(Osaka)
難波(大阪)
Strong
濃厚
Peach fraisier with full of firm texture peach. Peach source on top taking good balance with almond sponge and rich heavy custard cream.
しっかり歯応えのある実のしっかりした桃が大量に入ったケーキ。アーモンドのスポンジと食感が濃厚なカスタードクリームとの相性も良く、上に掛かった桃のソースでバランスを取っている。
191
CAKESChou Cream
シュークリーム
Ordinaire
オーディネール
Namba(Osaka)
難波(大阪)
Strong
濃厚
Inside crispy fragrant chou, large quontity of rich custard cream full of umami with vanilla.
カリッと香ばしいシューに入った大量のカスタードクリームは、濃厚でバニラが効いていて、旨味一杯。
192
CAKESStraat
ストラート
La Tiare
ラティアール
Nagoya(Aichi)
名古屋(愛知)
Strong
濃厚
Multi layer cake with butter, almond, chocolate and salt caramel. Chocolate ball on top has rich taste.
バター、アーモンド、チョコ、塩キャラメルが多層になったケーキ。上のチョコレートボールはコクが一杯。
193
CAKESRuan
ルーアン
La Tiare
ラティアール
Nagoya(Aichi)
名古屋(愛知)
Strong
濃厚
Tart with camembert cheese mousse and caramel cream baked apple on top.
カマンベールを使ったチーズムースとキャラメルクリームの上に焼きリンゴを載せたタルト。

0 件のコメント:

コメントを投稿