A | B | C | D | E | F | G | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
1 | Type | Pickups | Shop | Area | Characteristics | Comments | |
2 | タイプ | 選定の商品 | 店舗名 | 場所 | 特徴 | コメント | |
3 | Chocolate | Carnet de Sphères | Hugo&Victor | Sèvres - Babylone(Paris) | Delicate 軽い | Pronounced flavor of each piece are kept as sophisticated scent each time you bite. Surface is coated by crispy chocolate, while stuffed with creamy texture. 様々なハッキリとした風味を包み込みながら、全ての香りはふんわりと漂う上品さ。表面はパリッとし、中身はしっとりとした食感も良い。 | |
4 | Chocolate | Chocolat チョコレート | Cacao et Paris | Nakameguro (Tokyo) 中目黒(東京) | Strong 濃厚 | Black chocolate with nuts. Impression is more like strong chocolate flavor rather than bitterness. ナッツの付いたブラックチョコレート。ビターと言うよりチョコの風味が強いという印象。 | |
5 | Chocolate | Salt Caramel 塩キャラメル | Number Sugar | Jingumae(Tokyo) 神宮前(東京) | Strong 濃厚 | Salted natural caramel. Bitter and sweets becomes umami. Soft nice texture. 塩が効いた無添加のキャラメル。苦味と甘みが旨味を引き出す。程良い柔らかさで食感も良い。 | |
6 | Chocolate | Eclair エクレア | Green Bean to Bar Chocolate グリーンビーントゥバーチョコレート | Nakameguro (Tokyo) 中目黒(東京) | Delicate 軽い | Éclair with light chocolate mousse and rich caramel cream held by chocolate chou. チョコシューの間に軽いチョコムースとキャラメルクリームを挟んだエクレア。 | |
7 | Chocolate | Chou Cream シュークリーム | Green Bean to Bar Chocolate グリーンビーントゥバーチョコレート | Nakameguro (Tokyo) 中目黒(東京) | Delicate 軽い | Chou cream with chocolate mousse in rich and fresh mascarpone cream. コクのあるさっぱりとしたマスカルポーネクリームの中にチョコムースが入ったシュークリーム。 | |
8 | Chocolate | Hot Chocolate ホットチョコレートナッツフレーバー | Green Bean to Bar Chocolate グリーンビーントゥバーチョコレート | Nakameguro (Tokyo) 中目黒(東京) | Strong 濃厚 | Chocolate drink with nuts flavor. Very rich taste rather than sweet. ナッツフレーバーなチョコレートドリンク。甘さよりコクがいっぱい。 | |
9 | Chocolate | Chou Praline シュープラリネ | La Maison du Chocolat Paris | Aoyama(Tokyo), all over world 青山(東京)、世界中 | Strong 濃厚 | Chou cream with rich and heavy praline. Small chou inside makes accent. プラリネがネットリと濃厚なシュー。中に小さなシューが入ってアクセント | |
10 | Chocolate | Tiramisu ティラミス | La Maison du Chocolat Paris | Aoyama(Tokyo), all over world 青山(東京)、世界中 | Strong 濃厚 | Tiramisu with rich sweet mascarpone and liquor sponge capped by bitter chocolate. Chocolate makes nice accent. コクと甘味一杯のマスカルポーネとリキュールスポンジにビターなチョコレートで蓋をしたティラミス。チョコが良いアクセント。 | |
11 | Chocolate | Chou au Chocolat シューオショコラ | La Maison du Chocolat Paris | Aoyama(Tokyo), all over world 青山(東京)、世界中 | Strong 濃厚 | Chou cream with rich chocolate mouse covered by crispy chocolate chou. Small chou with rich chocolate cream is inside the chou. Unique. さっぱりとコクのあるチョコムースをサクッとしたチョコシューで包んだシュークリーム。濃厚なチョコレートクリームが入った小さなシューが更に中に入って斬新。 | |
12 | Chocolate | Munian Truffle 牟尼庵トリュフ | Munian 牟尼庵 | Shijo(Kyoto) 四条(京都) | Strong 濃厚 | Truffle chocolate with milky softness and nice texture. Taste inside is various, all sophisticated and fragrant in your mouth. One and only. 程よい柔らかさで舌触りの良いトリュフチョコ。様々な風味の中身は、どれも口の中でフワッと広がる上品かつ芳醇な味わいで、他にない。 |
世の中には美味しいスイーツばかりですが、特筆すべきレベルにある店で特定の商品のみを紹介。 全て私が実食して、是非食べるべき、人にプレゼントして喜ばれる、という観点から選別。それぞれに特徴があり、点数付け、順位付けはしません。 世間で多数紹介されているそこそこ美味しい店は、昨今幾らでも周辺にある為、紹介するに及びません。紹介するのは、私の好みを超えて、ずば抜けているもののみです。日々追加していきます!
List of best sweets exclusively worth visiting and picking up as a gift, all checked by myself, mainly in Japan, but also from all over the world.
There are plenty of sweets shops at good level around you(that means not worth picking up), but there are not so many at extraordinary level worth visiting from afar. We just focus on only best sweets at best sweets shops. Will be updated continuously.
There are plenty of sweets shops at good level around you(that means not worth picking up), but there are not so many at extraordinary level worth visiting from afar. We just focus on only best sweets at best sweets shops. Will be updated continuously.
CATEGORY
Chocolate
登録:
投稿 (Atom)
0 件のコメント:
コメントを投稿